23948sdkhjf

EU: Danmark skal lempe cabotage-regler

EU-kommissionen ønsker et retsopgør med Danmark om cabotage-definitioner.Reglerne skal lempes og bøderne reduceres.
EU-kommissionen truer med en retssag for traktatbrud, hvis ikke den danske regering ophæver en stramning i cabotagereglerne om omfanget af en cabotagetur.
Samtidig får Danmark en opfordring til at nedsætte bødeniveauet på 35.000 kroner, som kommissionen anser for at være for højt.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) har to måneder til at besvare EU-kommissionens åbningsskrivelse.

Den parlamentariske opbakning til denne og øvrige cabotagestramninger – eller præciseringer – er intakt. De er indført af rød blok med støtte af Dansk Folkeparti og Enhedslisten.
Tilbage i Magnus Heunickes tid som transportminister blev det præciseret, at en cabotagetur kan bestå af flere læsse- eller lossesteder, men ikke begge dele.

Ifølge den danske fortolkning tæller det som to cabotageture, hvis en udenlandsk lastbil både afleverer og lastes med nye varer ved en virksomhed her i landet, da det er to adskilte handlinger.
EU-kommissionen har også rejst en sag om dokumentation i førerhuset (fragtbreve). Stramningen angående tomkørsel måtte daværende transportminister Magnus Heunicke lempe efter en lignende trussel fra EU-kommissionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078