23948sdkhjf

Nu kommer DAF LF 2016

Mange nyskabelser skal give den hollandske distributionsbil en plads helt fremme i dette segment.
DAF introducerer nu LF 2016 Edition. Det er en helt ny udgave af LF-serien til distributionskørsel. Den har optimerede drivliner, en ny aerodynamik-pakke (nye tag- og sidespoilere) og et større udvalg af akselkonfigurationer og brændstoftanke.

Det skulle være med til at sikre kunderne et endnu større afkast pr. kilometer, som DAF formulerer det i den første presseomtale af den nye lastbil.

De fleste LF 2016-modeller er udstyret med de nyeste komfort- og sikkerhedsfunktioner som standard. Det omfatter systemer som AEBS, advarsel om kollision forfra (FCW), justerbar fartpilot (ACC) og advarsel ved skift af vognbane (LDWS).

Af andre nyskabelser kan nævnes:
LED-baglygter med lang driftslevetid.
En Frigoblock generator, som er tilpasset den nye Paccar PX-5 motor.
Instrumentbrættes centrale display viser fartskriveroplysninger, køretimer, næste planlagte serviceeftersyn og oplysninger om opbygningen.

To motorer at vælge mellem

De nye LF 2016-modeller kommer i to motor-størrelser

=> Paccar PX-5 motor på 4,5 liter fås med ydelser fra 152 hk (112 kW) til 213 hk (157 kW). Forbedret software og endnu bedre varme- og luftregulering i efterbehandlingssystemet til udstødningsgas gør motoren op til fem procent mere brændstofeffektiv.

=> Paccar PX-7 motoren er på 6,7 liter og kan fås i intervallet fra fra 223 hk (164 kW) til 314 hk (231 kW). Motoren kan også leveres med en automatisk, 12-trins AS Tronic-gearkasse som ekstraudstyr. Sammenlignet med den eksisterende automatiske, 6-trins gearkasse muliggør dette højere vogntogsvægte på op til 32 ton. Derudover sikrer de lavere motoromdrejningstal et endnu lavere brændstofforbrug og et endnu lavere støjniveau i førerhuset.

Syv akselkonfigurationer

En af de vigtigste fordele ved den nye LF-serie er de udvidede muligheder for at tilpasse lastbilen til særlige anvendelsesformål.

Det skyldes, at lastbilen kan leveres med en af syv forskellige akselkonfigurationer med længder på op til 6,90 meter. Dette muliggør lastlængder på over ni meter for maksimal lastkapacitet.

På grund af de længere akselkonfigurationer er det muligt at montere større brændstoftanke. De kan fås op til 1240 liter, hvilket er helt unikt for et distributionskøretøj. Det betyder større rækkevidde, maksimal tilgængelighed og en økonomisk gevinst, fordi man kan vente med at påfylde brændstof, indtil man finder de laveste brændstofpriser.

Flere data til chaufførerne

DAF's chaufførassistent, som er monteret på LF, CF og XF modellerne, leverer detaljerede oplysninger om køretøjets brændstoføkonomi, bremseadfærd og chaufførens evne til at forudse trafiksituationer.

Som noget nyt på LF 2016-modellen vises fartskriveroplysningerne nu også på det centrale display. Dette gør det muligt for chaufførerne at overvåge deres kørehastighed og deres køretimer mere effektivt for at undgå lovovertrædelser.

FAKTA om DAF LF 2016
Produktionen starter i december 2015.
Motoroptimering giver op til 5% lavere brændstofforbrug.
Nye spoilersæt giver op til 4% lavere brændstofforbrug.
Brændstoftank på op til 1240 liter.
Visning af fartskriveroplysninger og køretimer på det centrale display.
Sikkerhedssystemer som standard: AEBS, alarm ved vognbaneskift (LDWS), advarsel om kollision forfra (FCW) og justerbar fartpilot (ACC).
LED-baglygter med lang driftslevetid.

Læs mere om: DAF
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078