23948sdkhjf

Dårlige veje går ud over trafiksikkerhed

FDM råber vagt i gevær over tilstandene på det kommunale vejnet - manglende vedligehold udgør en decideret sikkerhedsrisiko
De kommunale veje er i så dårlig stand, at det går ud over trafiksikkerheden, lyder det fra bilejernes organisation, FDM. Det skriver DR Nordjylland.

Brønderslev Kommune er en af de kommuner, som er plaget af dårlige veje, og ifølge konservativ formand i kommunens teknik- og miljøudvalg, Karsten Frederiksen, er det nu så galt, at det går ud over trafikanternes sikkerhed.

- Der mangler vi utrolig mange penge for at holde bare en rimelig standard på vores veje. Vi må hvert eneste år konkludere, at der alene er til at få lappet de værste huller på vejen, men ikke de større og nødvendige investeringer i trafiksikkerhed, som vi også skal klare, siger han til DR Nordjylland.

Afdelingschef i FDM Torben Lund Kudsk mener, at trafiksikkerhed er afhængig af vejvedligeholdelse, og at det derfor er på tide, at kommunerne prioriterer vejene.

Det gør man blandt andet ved at striber, kantpæle og autoværn er i orden.

- Hvis ikke man får sørget for, at vejens indretning og udstyr løbende bliver vedligeholdt, så er man som myndighed med til at svække den samlede sikkerhed ude på vejene.

- Det har stor betydning for den sikkerhed, som vejene jo også kan bidrage med i trafikken, siger han til DR Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097