23948sdkhjf

Tysk Femern-høring starter mandag

Fra 9. november fremlægges indsigelser mod det aktuelle ansøgningsmateriale til den faste Femern-forbindelse.
Mandag den 9. november 2015 fremlægger tyske naturbeskyttelsesforeninger og et stort antal privatpersoner og organisationer deres indsigelser mod den tyske del af den faste Femern-forbindelse.

Høringerne starter allerede kl. klokken 9:00 mandag morgen i Halle 400 i Kiel. Det forventes, at de vil strække sig over de næste 12 dage. Blandt deltagerne på høringerne er rederiet Scandlines' adm. direktør Scandlines Søren Poulsgaard Jensen.

- Vi indsendte allerede i 2014 vores omfattende analyser og indsigelser mod de eksisterende planer, siger direktøren.

- Hvis den faste Femern-forbindelse bliver en realitet, vil det have betydelige konsekvenser for rederiet. Derfor vil derfor være til stede alle høringsdage.

- Vi har gentagne gange gjort opmærksom på, at færgerne vil sejle videre, også efter at en fast forbindelse måtte åbne. Vi er ikke bange for at tage konkurrencen op med en betalingstunnel. Med vores effektive transportservice på Femern Bælt er vi allerede godt rustede til kampen, siger Søren Poulsgaard Jensen.

Han mener dog stadig, at Femern A/S og de tyske myndigheder gør alt for at undgå fair konkurrence. Han henviser blandt andet til, at adgangsvejene til og fra færgen bliver væsentligt forringet. Desuden har han tidligere beklaget sig over, at de statslige trafikprognoser slet ikke regner med at færgedriften fortsætter.

Scandlines oplyser - med henvisning til delstatsregeringen i Schleswig-Holstein - at det bliver nødvendigt at ændre dele af ansøgningsmaterialet på miljøområdet.

- Det vil efter al sandsynlighed føre til en ny godkendelses- og høringsproces, siger Søren Poulsgaard Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125