23948sdkhjf

Cabotage-kontrol fortsætter til 2019

Sidste uges politi-forlig betyder, at cabotage-kontrollen fortsætter, men også at der kommer mere told- og grænsekontrol.
Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bryster sig af, at regeringens bebudede besparelsen på cabotageområdet blev taget af bordet i sidste uges politiforlig, der blev indgået af Venstre, Liberal Alliance, Konservative samt Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Cabotage-kontrollen beløber sig til 28-30 millioner kroner om året.

- Det lykkedes os både at fastholde cabotagekontrollen de næste to år og at få den forlænget med yderligere to år, så den målrettede politiindsats på dette område gælder helt frem til 2019, siger Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen (S).

- Målsætningen er, at der alene i år foretages 5.000 kontroller. Det er afgørende for os, at det kontrolpres opretholdes, siger Peter Kofod Poulsen, der er socialdumpingordfører for Dansk Folkeparti.

Automatisk nummerpladskontrol

Samtidig forsikrer transportminister Hans Chr. Schmidt (V), at Rigspolitiet og Vejdirektoratet bliver fælles om et system til automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG).

- Politiets ANPG kan nemlig indgå i efterforskning af ulovlig cabotagekørsel, oplyser Hans Chr. Schmidt. Derfor bliver der ikke behov for et parallelt system.

Politiaftalen omfatter også:
* øget kontrol med udlændinge i færge- og lufthavne,
* flere betjente i grænsenære områder og
* investeringer til SKAT vedrørende flere toldere, nye scannere, flere hunde og mobile toldkontorer til indsats i bl.a. havne.

Politiaftalen tilfører i alt 2,2 milliarder kroner ekstra til:
* bekæmpelse af terrorisme,
* ulovlig indvandring og
* international kriminalitet de næste fire år.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078