23948sdkhjf

Finanslov: Delte meninger om sænkede afgifter

Mens De Danske Bilimportører er begejstrede for lavere afgifter, får finansloven ikke Autobranchen Danmark til at klappe i hænderne
Regeringen har med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative lavet en aftale om at sænke registreringsafgiften fra 180 pct. til 150 pct. i som et led i finansloven for 2016.

En nedsættelse af registreringsafgiften vækker glæde hos De Danske Bilimportører, men samtidig forholder Autobranchen Danmark sig skeptisk overfor ændringen.

- Vi hilser en lempelse af registreringsafgiften varmt velkommen. Det er første gang man har lettet på registreringsafgiften siden den blev indført i 1924. Så det er vi naturligvis meget glade for, og vi kvitterer for det politiske mod, det har krævet at få gjort noget ved den tårnhøje afgift, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører vurderer at de nye lavere afgifter vil betyde en øget interesse for nye større biler og dermed en fornyelse af den bestående vognpark, hvilket er til gavn for trafiksikkerheden og miljøet, både for den enkelte og for samfundet.

AutoBranchen Danmark havde dog hellere set en omlægning til en teknologineutral teknisk CO2-baseret afgift, ligesom brancheorganisationen fokuserer på de manglende midler til at fastholde reparationsgrænsen på 75 procent af bilens værdi.

- Det er et skridt i den rigtige retning, at blå blok er lykkedes med en nedsættelse af registreringsafgiften, det vil vi gerne kvittere for. Det er dog samtidigt vigtigt at være opmærksom på, at en nedsættelse af registreringsafgiften vil give mærkbare prisændringer, og det vil også påvirke brugtbilspriserne. Det betyder, at den eksisterende bilpark mister drastisk i værdi. Den problematik har vi også gjort politikerne opmærksom på, siger Jens Brendstrup, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark.

Autobranchen Danmark mener, at den værdibaserede registreringsafgift skal ændres grundlæggende, fordi den hæmmer udbredelsen af ny, grøn teknologi på det danske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078