23948sdkhjf

ITD vil lave egen arbejdsgiverforening

ITD's medlemmer er kaldt til ekstraordinær generalforsamling i Padborg den 10.december. De skal stemme om dannelsen ny arbejdsgiverorganisation.
Vejgodstransportens brancheorganisation, ITD, indkalder medlemmerne til ekstraordinær generalforsamling dem 10. december. Baggrunden er, at ITD ønsker at afsøge opbakningen til at danne en arbejdsgiverorganisation, der skal organisere de uorganiserede medlemmer på transportområdet.

ITD regner med, at op mod 40 procent af foreningens medlemmer ikke er organiseret i en arbejdsgiverforening.

Flere forespørgsler

- I den seneste tid har modtaget en del seriøse forespørgsler blandt nogle af vores uorganiserede medlemmer, der ønsker at organisere sig, siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i ITD.

- Vi har på den baggrund foretaget en rundspørge blandt vores medlemmer, der bekræfter os i, at vi er nødt til at høre vores medlemmer om, hvilken vej de ønsker at gå,

Kun for de uorganiserede

Jacob Chr. Nielsen slår fast, at hvis medlemmerne giver grønt lys til at gå videre med etableringen af en arbejdsgiverorganisation, er det ITD’s ambition udelukkende at få organiseret de uorganiserede virksomheder på området.

- Hvis medlemmerne giver grønt lys, vil vi gå i dialog med de eksisterende parter på området og se nærmere på, hvordan man kan skabe en overenskomst, der i højere grad er tilpasset de vognmænd, der i dag ikke mener, at de traditionelle overenskomster passer ind i deres hverdag.

- Vi vil gå efter at finde den bedst mulige løsning for vores medlemmer, hvis de ønsker at gå denne vej, siger Jacob Chr. Nielsen.

Et par tusinde potentielle medlemmer

Han estimerer, at der på landsplan anslås at være et par tusinde transport- og logistikvirksomheder, som i dag ikke er organiseret.

ITD har på forhånd orienteret de andre organisationer på området, som ITD normalt samarbejder med, om bevæggrundene for den ekstraordinære generalforsamling. Derfor forventer Jacob Chr. Nielsen også, at der er forståelse for, at man på lige fod med de andre organisationer på området bidrager til at organisere den del af branchen, der i dag står uorganiseret.

- Vi ønsker ikke at gå efter de allerede etablerede arbejdsgiverforeninger – tværtimod. Mange af vores medlemmer er allerede medlemmer andre steder. En potentiel arbejdsgiverorganisation i ITD-regi oprettes udelukkende med det formål at få organiseret den gruppe af vognmænd, som i dag ikke er organiseret, understreger Jacob Chr. Nielsen.

- Vi ønsker at sikre en professionel transport- og logistikbranche i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087