23948sdkhjf

NORTRA-forslag genfremsættes

Højesterets godkendelse af provisionsløn for chauffører - den såkaldte NOTRA-dom - søges på ny ændret i folketingssalen.
De fem partier i rød blok – S, SF, R, EL og Alternativet – har genfremsat lovforslaget, der så at sige annullerer Højesterets dom i den nordjyske NORTRA-sag om definition af overenskomster.

Lovforslaget imødegår dommen om, at enhver kollektiv overenskomst - uanset indhold - kan godkendes som grundlag for løn- og arbejdsvilkår. Højesteret har tidligere godkendt en lokal, nordjysk lønaftale, der blandt andet sætter buschauffører på provisionsløn.

Folketinget ville have haft vedtaget lovforslaget den 4. juni, hvis der ikke var blevet udskrevet valg.

Det handler om offentlig servicetrafik fra bybusser til sygetransporter, men berører også godskørsel. Det skyldes, at godskørselslovens bestemmelse om løn- og arbejdsvilkår for chauffører er enslydende med buskørsels- og taxiloven. Derfor mener Magnus Heunicke (S), der var transportminister dengang, at højesteretsdommen også ændrer retsstillingen på godskørselsområdet.

Indgrebet mod provisionsløn for chauffører havde bred støtte tidligere - også fra de borgerlige partier. Folketinget førstebehandler lovforslaget efter nytår, men det er endnu uklart, om der er flertal for forslaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094