23948sdkhjf

Kort nyt fra "Borgen"

På Christiansborg er transport, noget der diskuteres meget. Her er det seneste nyt i noteform: Denne gang om færger, trængsel, havnepakke, chaufførvikarer og slæbning.
Politiet kan afbryde færgedrift
Politiet kan standse en færge, bus eller tog, hvis det er nødvendigt for at hindre migranter at komme ind i landet. Til gengæld kan operatøren kræve erstatning. Hjemlen til stoppe trafik over landegrænsen indgår i hasteloven om håndtering af flygtninge- og migrantsituationen.

Udsigt til mere trængsel på E45
Der er mange flotte ord om E45, men man er ikke i nærheden af noget, der ligner handling fra den nuværende transportministers side. Sådan konkluderede tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i i en onsdagsduel i folketingssalen om motorvejen mellem Vejle og Randers. Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) langede tilbage: - Den tidligere regering var mere optaget af at bruge penge på jernbaner end på at løse trængselsudfordringer på den østjyske motorvej.

Havnepakke III udskydes
Selv om Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) har indkaldt til forhandlinger om en "Havnepakke III", er den lagt i fryseren. Hans Chr. Schmidt (V) har i et svar til Lea Wermelin (S) meddelt, at regeringen er nødt til at have et samlet overblik over økonomien og de offentlige investeringer de kommende år, inden der tages stilling til nye udmøntninger og initiativer på infrastrukturområdet. Det gælder både en udvidelse af Tranholmvej ved Aalborg Havn og en Havnepakke III.

Lånechauffører genopstår
Kravet til kapital nedsættes til 150.000 kroner, når man vil oprette et chaufførvikarbureau. Dermed opfylder danske vognmandsfirmaer på forhånd kravet til egenkapital. Lempelsen sigter på en erstatningsordning for lånechauffører, som er afskaffet. Udkastet til ny bekendtgørelse var i høring til 23. november.

Hurtigere slæbning
Udkastet til ny bekendtgørelse om slæbning er på ny sendt i høring til 7. december i en erhvervsvenligere udgave. Det bliver muligt at anvende en træktriangel og tilmed uden en fører i det havarerede køretøj, en havareret lastbils bremser kan kobles til slæbningskøretøjets bremser, og hastighedsgrænsen sættes op til 80 km/t på motorvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109