23948sdkhjf

Så er kæmpeflyet landet

Stor dag i København, da verdens største passagerfly landede i Københavns Lufthavn i går tirsdag den 1. december.
Nu er Emirates daglige A380-rute mellem København og Dubai lanceret. Flyet landede i går ved frokosttid - og blev budt velkommen til Københavns Lufthavn af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, udvalgte topfolk, flyspottere, medier og skoleklasser.

- Vi har set frem til denne historiske dag for København. Den positive modtagelse af Emirates A380 er over alle vores forventninger. Det giver os tiltro til det nordiske marked og til Dubai som et springbræt til eksotiske destinationer i Sydøstasien, Afrika og Australasien, sagde Hubert Frach, Divisional Senior Vice President - Commercial Operations West, Emirates.

Emirates har fløjet fra Købenavn siden 2011. Siden har flyselskabet oplevet kontinuerlig vækst og en stigning i passagertallene. For at imødekomme den stigende efterspørgsel har Emirates øget kapaciteten fra en Airbus A330-200 med 236 sæder i 2011 til 290 sæder på en Boeing 777-200 fra januar 2012, og blot ti måneder senere opgraderede selskabet til en Boeing 777-300 ER med plads til 428 passagerer.

Lanceringen af A380 følger succesen, og giver hele 615 passagerer mulighed for at opleve Emirates mange fordele, bl.a. gourmetmåltider og et stort udvalg af drikkevarer samt adgang til Emirates’ berømte Onboard Lounge, hvor passagerer på Business Class kan hygge sig i 40.000 fods højde.

Positive perspektiver for København

Københavns Lufthavnes investering omfatter en udbygning af landingsbanen og etableringen af en helt ny gate.

- At få verdens største passagerfly i fast rute fra København er en vigtig milepæl på vores rejse fra at være en lufthavn med 25 millioner passager om året til 40 millioner passagerer om året, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

- Danske virksomheder og ferierejsende får endnu flere muligheder. Og Danmark får mulighed for at tiltrække endnu flere udenlandske forretningsrejsende og turister her til landet. Det er godt nyt. Så fra Københavns Lufthavn skal der lyde et stort tak til Emirates for det gode og tætte samarbejde om at skabe vækst.

Airbus A380

A380 har plads til 615 passagerer. Flyets øverste dæk er indrettet med 58 flatbed sæder på Business Class og 120 sæder på Economy Class, mens der på nederste dæk findes 437 Economy Class sæder.

Emirates var det første flyselskab, som bestilte A380 og er i dag den største operatør af denne flytype.

Emirates har i dag 68 A380’ere i drift og yderligere 72 er i ordre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078