23948sdkhjf

Løftevogne blev Mettes skæbne

Mette Just kan fejre 25 års jubilæum hos N.P. Trucks.
Er der én i Danmark, som ved mest om løftevogne, må det næsten være Mette Just. Hun har beskæftiget sig med disse ”ergonomiske hjælpere” i langt størstedelen af sit liv - og nu kan hun fejre, at hun har solgt dem med succes for gaffeltruckfirmaet NP Trucks i 25 år. Mette Just kan nemlig fejre 25 års jubilæum i firmaet - og hendes erfaring med løftevogne går endnu længere tid tilbage.

Mette Just var bare 18 år, da hun kom i virksomhedspraktik hos Logitrans i Ribe. Firmaet producer løftetrucks og havde lagt en opgave ud til Handelsakademiet i Esbjerg. Det var Mette, der responderede på henvendelsen.

- Jeg skulle lave nogle markedsundersøgelser, husker Mette Just, som kom i praktik i firmaet, samtidig med at hun også gik på handelsskolen. Hun lavede sine opgave for Logitrans og blev fastansat efterfølgende.

- Som udgangspunkt var det tilfældigt. Det kunne have været så meget andet; men løftetrucks blev åbenbart min skæbne, siger hun. Det var det, der var mest spændende på det tidspunkt - synes jeg.

Udlængsel

Efterhånden som hendes venner flyttede fra Esbjerg for at studere, blev Mette Just også grebet af en slags udlængsel. Hun ville til Sjælland - og hvad var mere naturligt end at tage fat i NP Trucks, som dengang var forhandler af Logitrans’ produkter i Danmark.

- Det var mig selv der henvendte mig til Ole Nielsen og spurgte, om de ikke kunne bruge én, der kunne sælge disse løftevogne. Og i øvrigt ville jeg gerne til Sjælland. I har jo en afdeling i Roskilde.

- Jeg vidste, at jeg havde forstand på produktet, og jeg vidste, at sælgerne hos NP Trucks ikke gjorde så meget ud af at sælge disse løftevogne, som jo ikke var ”rigtige gaffeltrucks”.

Ole var rimelig frisk på nye ideer. Jeg kunne få et år til at bevise, at jeg kunne tjene min egen løn hjem. Jeg fik en uge i Horsens, hvor Egil Nielsen oplærte i hele NP Trucks’ produktsortiment fra mastetyper til motorstørrelser.

Så selv om Mette kun var 22 år, da hun stod af på stationen i Roskilde, var hun klædt rigtig godt på med hensyn til produktet Logitrans. Og det skulle også vise sig, at være en god idé, at Ole Nielsen ansatte Mette, for hun er her endnu - og hun er i dag også hans svigerdatter: men det er en helt anden historie. Hun blev ansat til at sælge Loitrans’ produkter - og det gør hun stadig i dag… plus alle de andre ting, som hun efterhånden har fået ansvaret for: deltagelse på messerne, det brugte materiel, kundekontakter, nye produkter.

Når man har en mening…

Når Mette Just bliver blandet ind i så mange ting, skyldes det, at hun har erfaringen.

- Det er nemmere at gøre noget, når man har prøvet det mange gange før. Sådan er det med mig og de messer, vi deltager på.

- Jeg har også en mening om, hvordan tingene skal gøres. Derfor er det rart, at man bliver bedt om at være med og føre det ud i livet. Det synes jeg er meget positivt. Desuden synes jeg, det er ekstra sjovt at komme ud og snakke med kunderne. Til daglig tilbringer jeg mange timer på kontoret i Roskilde.

Flere trends

Der er gennem tiden sket mange ting, som har sat præg på de produkter, som Mette og NP Trucks handler med - ikke mindst på den teknologiske side.

- Da jeg startede, arbejdede mange i transport- og lagerbranchen med håndkraft. Så kom de manuelle løftevogne. Det var en stor hjælp. Senere blev løftevognene elektriske - og i dag skal de helst også være selvkørende. Så der er sket en fantastisk udvikling.

Kommunikation

Der er også sket en forskel i den måde, vi kommunikerer på. Folk tror, at de kan klare sig selv ved a finde de rette produkter på nettet. Man finder måske et produkt, som man tror er bedst til opgaven; men senere finder man ud af, at man kunne have fået noget bedre.

- Jeg synes stadig, at den personlige kontakt er vigtig. Her har man mulighed for at spørge ind til, hvad kunden egentlig har brug for. Det viser sig måske, at en istandsat maskine kunne være et bedre for kunden end en ny.

- Det ligger i tiden, at kommunikationen skal foregå med internet, mail og mobil. Jeg er måske lidt gammeldags. Men jeg synes, at samtalen stadig gør noget godt. Så jeg vil da opfordre kunderne til at ringe til mig. For jeg kan godt lide at tale med dem, opfordrer Mette.

Mette Justs jubilæum fejres Ved en intern reception fredag den 15. januar.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095