23948sdkhjf

Ny generalsekretær for SEA Europe

Den maritime industris europæiske brancheorganisation SEA Europe får 1. marts 2016 ny generalsekretær, når Christophe Tytgat afløser Douwe Cunningham
Christophe Tytgat har siden 2001 arbejdet hos ECSA (European Community Shipowners Associations). I de sidste tre år har han været Senior Director med ansvar for konkurrence, juridiske og skattemæssige forhold samt social affairs. Han repræsenterer ECSA på disse områder over for EU-institutioner og øvrige interessenter.

Det er danske Kjeld Dittmann, der som formand for SEA Europe siden i sommer og på vegne af bestyrelsen har ansat den ny generalsekretær.

- Med Christophe Tytgat får foreningen tilført betydeligt større gennemslagskraft og omfattende erfaring med de emner, vi har på dagsorden. Vi har særligt fokus på tre mærkesager: Bedre internationale rammevilkår i retning af fair konkurrence og lige adgang til markederne, øget fokus på forskning og innovation, ikke mindst til gavn for ’first movers’ af ny teknologi, både blandt leverandører og redere, samt at fremme den gensidige anerkendelse af godkendelser hos landemes klasseselskaber, så det bliver nemmere og billigere at bringe nye produkter på markedet, siger Kjeld Dittmann.

Christopher Tytgat har universitetsgrader i jura, internationale forbindelser og øst-europæiske studier fra University of Leuven samt en grad i international og europæisk ret fra University of Bruxelles. Han startede sin karriere i 1999 som embedsmand i den belgiske føderale administration. Først som rådgiver for Udenrigsministeriet, siden som juridisk rådgiver for Ministeriet for Transport og Infrastruktur (maritime afdeling).

- Jeg er meget taknemmelig for, at SEA Europe vil give mig mulighed for at lede organisationen gennem de nuværende udfordrende tider for skibsbygning og den maritime udstyrsindustri. Jeg er bevidst om, at denne opgave ikke bliver nem, men jeg ser frem til denne nye udfordring, siger Christophe Tytgat i pressemeddelelsen fra SEA Europe.

De maritime virksomheder i Europa, som omfatter skibsværfter og producenter af maritimt udstyr og service, omsætter årligt for over 90 milliarder euro og har cirka 500.000 direkte beskæftigede. SEA Europe blev dannet i 2012 som en fusion mellem den snart 50-årige værftsorganisation CESA (Community of European Shipyards Association) og den yngre EMEC (European Marine Equipment Council).

Kjeld Dittmann giver den afgående generalsekretær pæne ord med på vejen:

- Douwe Cunningham har hjulpet SEA Europe med at vokse betydeligt fra en nyoprettet enhed i 2012. Den maritime industri drager fordel af det solide grundlag, som han har været med til at etablere, og jeg ønsker ham held og lykke med sin videre karriere, siger Kjeld Dittmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078