23948sdkhjf

Lige ved og næsten for Space Invader

En af Danmarks fornemmeste iværksætterpriser blev uddelt i går aftes.
Industriens Fonds Iværksætterpris blev uddelt i går torsdag den 21. januar ved et arrangement i Marketenderiet i Valby. Prisen, som er på en halv million kroner, blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. Prisen gik til virksomheden MedTrace, som har opfundet et unikt system til at producere og anvende radioaktivt vand til hjertescanninger.

I alt seks iværksætter-virksomheder var nomineret til prisen, heriblandt Space Invader, der har udviklet et fleksibelt og mobilt pallesystem, der gør det muligt at stable paller i flere lag i lastbiler eller på lageret.

Stopper ikke

Steen Frederiksen og Jesper Rølund står bag Space Invader. De er stolte over at være blandt de nominerede virksomheder.

- At vi ikke vandt prisen, stopper os ikke, siger Steen Frederiksen, der både er mentor for Jesper Rølund og medinvestor i Space Invader.

- Vi står med et patenteret og færdigudviklet produkt, som vi har udviklet samamen med ejerne af Supergros. Det er Danmarks største fødevaredistributør, som står bag kæder som Menu, Kiwi Marked og Spar købmændene.

- Vi har kontakt til 80 procent af den danske dagligvarehandel. De er alle begejstret. De kan se værdien. De har behovet. De venter bare på, at vi kommer i gang. Og det gør vi allerede her i første kvartal, hvor vi starter de første tre forsøgs-projekter.

Ny standard

- Det er vores mål at blive den nye standard for dobbeltstabling, siger Steen Frederiksen, som forventer at have 5.000 Space Invader-sæt ude at køre inden for de næste tre år. Det skulle give os en omsætning på over 20 millioner kroner. Samtidig vil vi have skabt minimum 15 nye arbejdsplader.

- Potentialet er kæmpe stort. Hver dag flytter dagligvarebranchen 100.000 paller herhjemme. Ser vi på europæisk plan flyttes over 16 millioner paller hver dag - og Space Invader passer ind i dem alle sammen.

Læs mere om Space Invader og Industriens Iværksætterpris i næste nummer af Transportmagasinet, som er på gaden fredag den 5. februar .

De seks nominerede virksomheder er:
* Space Invader.
* MedTrace: Produktionssystem til radioaktivt vand, der bruges ved hjertescanninger.
* Spiio: Firmaet har designet en sensor, der måler planters sundhedstilstand og behov for vand. Kan hjælpe plante-servicevirksomheder.
* MEQU: Virksomheden har designet en mobil blodvarmer. Forebygger afkøling af tilskadekomne, der skal have blod.
* Intelligent Marking: To unge nordjyder fra Hjørring står bag verdens første fuldautomatiske robot til opstregning af fodboldbaner.
* Fluidan: Har udviklet et instrument, der måler flydeegenskaber i væsker. Kan anvendes til maling, cremer, fødevarer osv
.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094