23948sdkhjf

ALPI-direktør runder skarpt hjørne

Niels Arne Markussen, direktør for og medgrundlægger af ALPI Danmark, er fyldt 60 år.
Det var i 1992, at Niels Arne Markussen grundlagde ALPI i Danmark sammen med tidligere kollegaer fra Samson Transport.

I de første år håndterede de tre medarbejdere – sammen med ALPIs moderfirma i Italien - udelukkende transporter til og fra Italien, som på det tidspunkt var ALPI Danmarks grundlag.

Fem år senere - i 1997 - var firmaet blevet så stort, at man kunne åbne nye kontorer og terminaler i Lind, syd for Herning. Domicilet her er soden blevet udvidet flere gange, samtidig med at ALPI har udvidet aktiviteterne og medarbejderstaben, der nu tæller over 170.

- I dag fragter vi gods "world wide" og dækker alle europæiske lande med biltransport. De øvrige områder i verden dækker vi med sø- og luftfragt, fortæller fødselaren.
Niels Arne Markussen har stadig lyst og vilje til at udvikle ALPI. Således blev en afdeling i Padborg åbnet i oktober 2015, ligesom ALPI i december 2015 påbegyndte et nyt byggeri, som skal danne ramme om ALPIs nye hovedsæde og logistikcenter i Herning.

Det nye byggeri bliver den tredje lokation for ALPI i Herning – og også den helt klart største. Når logistikcenteret står færdigt, vil det være mere end dobbelt så stort som ALPIs nuværende bygninger i Herning.

Gamle dyder

Niels Arne Markussen kom til verden på et lille landbrug udenfor Herning, hvor man arbejdede hårdt hver dag.

- Jeg har lært hjemmefra, at det kan betale sig at være flittig, at gøre sig umage og yde en ekstra indsats. Dengang som nu er der mange opgaver og mål, der skal nås, så derfor er det vigtigt at engagere sig og arbejde ihærdigt.

Niels Arne Markussen er, som de fleste, præget af sin opvækst. De gamle dyder fylder meget både hos privatpersonen Niels Arne og hos ALPI.

Involvering og ansvarlighed

- Hos ALPI har vi fokus på involvering og ansvarlighed. Vi skal yde en indsats, tage ansvar og gøre os umage, hver eneste dag!
- Det er vigtigt for mig, at vores kunder kan mærke, at vi værdsætter dem og at vi passer på deres varer, når vi transporterer disse rundt i verden. På den måde er der stor lighed mellem normerne i min barndom og ALPIs værdier. Samtidig skal arbejdslivet både være sjovt og motiverende, pointerer Niels Arne.

- Meget godt er sket for mig i mine 60 år. Min familie har altid været trofaste og bakket mig op - og dermed givet plads til, at jeg har kunnet passe mit arbejde. Arbejdstiderne inden for vores branche er ikke altid fra 8 – 16, så det er vigtigt at kunne tage en ekstra tørn på jobbet uden at skulle have dårlig samvittighed overfor familien.

Jeg ser frem til - sammen med medarbejderne hos ALPI - fortsat at arbejde ihærdigt på at skabe en god speditionsvirksomhed og en god arbejdsplads for os alle, slutter Niels Arne Markussen.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078