23948sdkhjf

Færre breve giver stort millionunderskud i Post Danmark

Selv om der bliver sendt stadigt flere pakker i Danmark, betyder færre breve millionunderskud i Post Danmark
Danskerne sender fortsat mindre post med frimærke og konvolut. Ifølge regnskabet for 2015 fra PostNord, som ejer Post Danmark, faldt brevmængden 16 procent i Danmark i 2015.

De faldende brevmængder trækker gevaldigt ned i regnskabet hos Post Danmark, der nu også er kendt som PostNord Danmark.

2015 betød et justeret driftsresultat på minus 371 millioner svenske kroner - svarende til et underskud i danske kroner på 291 millioner kroner.

Dermed fortsætter nedturen fra sidste år, hvor driftsresultatet var et underskud på 150 millioner kroner.

Nettoomsætningen faldt med to procent. Det dækker over, at der blev sendt flere pakker, men altså ikke nok til at indhente den markant faldende brevmængde.

Omsætningen i forretningsenheden Mail & Communication i Danmark faldt således med 10 procent, mens området Logistics voksede med syv procent blandt andet takket være flere pakker.

Det danske marked er en sort plet i regnskabet for PostNord, hvor det samlede driftsresultat lød på 927 millioner svenske kroner.

Brevmængderne faldt samlet med otte procent på alle markederne. Pakkemængderne steg med 10 procent.

- Omkostningsreduktioner i både produktion og administration har påvirket resultatet positivt, mens faldende brevindtægter primært i Danmark har belastet resultatet, skriver PostNord i regnskabet.

Faldende brevmængder fik sidste år Post Danmark til at varsle prisstigninger, der trådte i kraft 1. januar 2016. Prisstigninger betyder blandt andet, at det nu koster 19 kroner at sende et A-brev mod tidligere 10 kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094