23948sdkhjf

Færdselsstyrelsen kommer Kran Blok i møde

Overvejer at ændre reglerne om brug af følgebilerne.
Det ser nu ud til at Kran Blok Erfas henvendelser til Trafikstyrelsen med ønsket om at få ændret reglerne omkring brug af følgebiler til regulering af trafik, nu bærer frugt.

Færdselsstyrelsen har svaret, at de vil se nærmere på Kran Bloks ønske, når den senere på året skal evaluere hele området omkring specialtransport-assistenter. De har i dag lov til at regulere trafikken i forbindelse med særtransporter.

Frank Segall, formand for Kran Blok, er meget glad for Færdselsstyrelsens svar.

- Vi har længe ønsket at ændre lovgrundlaget om brugen af ledsagebiler blandt andet i forhold til at bruge bilerne til at regulere trafikken.

Farlige situationer

- Jeg bliver meget ofte kontaktet af specialtransport-assistenter, der fortæller om farlige hændelser, fordi de har fået ordre på at stille følgebilen i vejsiden og gå ud på kørebanen for at regulere trafikken.

- Trafikanterne har fokus på ledsagebilen, der blinker i vejsiden, og ser slet ikke personen der står på vejen, siger han.

I svaret fra den nye færdselsstyrelse i Ribe skriver fuldmægtig hos Færdselsstyrelsen, Sabrina Djarling, blandt andet, at

"...Kran Blok ERFA længe har ønsket ændringer vedrørende bekendtgørelse nr. 1282 af 12. november 2013 om visse personers adgang til regulering af færdslen i forbindelse med særtransporter (specialtransportassistentbekendtgørelsen).
Som oplyst i en tidligere mail fra Trafik- og Byggestyrelsen, planlægger styrelsen senest medio 2016 at evaluere specialtransportassistentområdet. Henvendelsen vil derfor naturligvis kunne indgå i dette arbejde..."


Mere er der ikke lovet, men det er nok for Frank Segall til at bevare optimismen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079