23948sdkhjf

Vognmændene blev snydt af politikerne

Vognmandsforeningen Nordre Birk er godt skuffet over V-regeringen. Det kom tydeligt frem på generalforsamlingen i sidste uge.
- For vognmændene i Nordre Birk blev 2015 et udfordrende år med flere politiske skuffelser. Venstre-regeringen mener tilsyneladende ikke, at der er så mange stemmer i det nordsjællandske område, at vi er værd at satte på!

Sådan sagde formand Ole Frederiksen i sin beretning på foreningens generalforsamling.

- Hver gang får vi nej til ønsker om trafikforbedringer. Venstre har i den grad fulgt socialdemokraternes trafikpolitiske nej-siger-linje. Statskassen er solidt sømmet til, at det er slut med midler til at færdiggøre motorvejene til Hillerød og Frederikssund.

- Vi troede, at det nu var vore tur til at få del i motorvejsinvesteringerne. Specielt fordi fremtrædende politikere bl.a. finansminister Claus Hjort Frederiksen og Venstres trafikpolitiske ordfører under valgkampen gav udtryk for, at ”den var god nok” med de lokale motorvejsinvesteringer. I valgskampens hellige navn solgte de både deres sjæl og moral.

- For at sige det lige ud, følte vi vognmænd os godt og grundigt røvrendte!

Minister-nej til industrien

Nordre Birks Vognmandsforening har ikke den store fidus til transportminister Hans Christian Schmidt, selv om DTL har meldt ud, at han er god at lytte til.

- Jeg har fulgt det gode råd og lyttede og lyttede, men jeg må åbenbart være politisk tonedøv, for ministeren er endnu ikke kommet med noget, som vi kan bruge i Nordre Birk.

Uforståeligt, at en minister nedprioriterer trafikforbedringer i et områder med et så stor og voksende erhvervsliv. Danmarks største medicinalindustri Novo Nordisk investerer godt to milliarder kroner i en ny påfyldningshal i Hillerød. Det giver 450 nye arbejdspladser og et endnu større pres på trafikken.

Novo-direktøren har været ude med en kraftig opfordring til at gøre det trafikalt nemmere for de nye medarbejdere at komme på arbejde. Men Novo Nordisk har fået samme negative politikersvar som Nordre Birk.

Jeg tør slet ikke tænke på trafikmængden, når vi får det nye supersygehus i Hillerød. Det er de aktuelle politikere tilsyneladende ligeglade med. Til den tid har de formentligt taget hul på deres gode politiker- eller ministerpension, sagde Ole Frederiksen.

Formanden henviste til det samfundsmæssige dyre flygtningeproblem, som efter hans mening kan få negativ indflydelse på de mange trafikønsker.

- Kampen om at få trafikinvesteringer bliver ikke nemmere, når der bliver færre samfundspenge at fordele, men vi giver ikke op. Politikerne skal holdes til ilden, selv om nogle af dem synes at være temmelig irriteret over, at vognmændene i Nordre Birk hele tiden kommer med krav og penge til motorvejsforlængelser, sagde Ole Frederiksen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175