23948sdkhjf

Manglende diagramark gav kæmpe bøde

Chaufføren var lidt for hurtig, da der skulle ryddes op i diagramarkene - det kostede vognmanden over 130.000 kr. i bøde
En bulgarsk vognmand blev onsdag ved Retten i Kolding idømt en bøde på 131.000 kr.

En makedonsk chauffør ansat i det bulgarske selskab blev den 8. februar 2016 standset i Sønderjylland af Tungvognscenter Syd.

Chaufføren havde ikke nogen førerattest og kunne kun fremvise diagramark for den pågældende dag og de forudgående to dage – mod de krævede 28 dage.

Chaufføren blev dømt ved en straksdom ved Retten i Kolding 9. februar 2016, hvor han fik 10 dages betinget fængsel for at fremvise en urigtig ferieerklæring, der skulle vise, at han havde holdt ferie, mens han reelt havde kørt i lastbilen.

Han fik også en bøde på 64.000 kr. for ikke at kunne fremvise de diagramark, der kræves, blev frakendt førerretten ubetinget i 6 måneder i Danmark og blev udvist med indrejse forbud i 6 år.

Onsdag kom vognmandens sag for retten.

Repræsentanten for selskabet oplyste, at man ikke havde indhentet en førerattest fra de bulgarske myndigheder. Man troede papirerne var i orden.

Selskabet var enig i, at chaufføren havde kørt, som han havde noteret i en fremlagt notesbog, men forklarede, at der nogle gange havde været to chauffører i bilen. Påstanden fra virksomheden lød på en mindre bøde.

Retten var enig i anklagemyndighedens påstand om domfældelse og udmåling af en takstmæssig bøde.

Selskabet udbad sig betænkningstid.

Tungvognscenter Syd har tilbageholdt den lastbil, der blev kørt i, som sikkerhed.

- Selskabets repræsentant blev afslutningsvist vejledt om, at hvis bøden ikke er betalt inden to måneder fra endelig dom, så vil lastbilen blive solgt og pengene vil blive brugt til at betale bøden, fortæller specialanklager Pernille M.A. Moesborg.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109