23948sdkhjf

Lærling får bonus på 44.000 kr.

Principiel sag kan betyde, at virksomheder vil ansætte færre lærlinge, mener DI
Da 19-årige Steffen Henriksen var i lære som lageroperatør hos Flügger i Kolding, undrede han sig over, at han fik mindre i løn end de andre elever.

Han forhørte sig hos 3F og ganske rigtigt: Steffen Henriksen var blevet snydt for 44.000 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den unge lærling var nemlig dækket af Industriens Overenskomst. Men i virkeligheden skulle han have løn efter overenskomsten for transportområdet. Den har en højere sats. Det har Tvistighedsnævnet afgjort i en kendelse.

Steffen Henriksen har nu fået pengene efterbetalt.

- Det er dejligt med de ekstra penge. Men jeg havde jo også krav på dem. Jeg fik at vide, at jeg ikke skulle regne med noget, før pengene var gået ind. Men det er de nu, siger Steffen Henriksen.

Ifølge forhandlingssekretær i 3F Industri Pia Maul Andersen vil sagen få principiel betydning.

- Det er vigtigt at være opmærksom på, at man som elev ikke nødvendigvis skal have løn efter den samme overenskomst som de øvrige medarbejdere. Og en lærlingeløn er ikke bare en lærlingeløn. Det er noget, der bliver forhandlet fra overenskomst til overenskomst.

På vegne af Flügger kæmpede arbejdsgiverorganisationen DI for at få et andet resultat i Tvistighedsnævnet. Men uden held.

Lars Bruhn, chefkonsulent i DI, beklager udfaldet. Han frygter, at det kan få virksomhederne til at hyre færre lærlinge.

- De bliver tvunget ud i en i praksis svær og omstændelig opgave for at opføre sig korrekt. Vi risikerer, at de undlader at tage elever, fordi det er for indviklet at finde ud af, hvilken overenskomst der gælder. Det fremmer ikke vores fælles mål (med 3F, red.) om at skabe flere faglærte, siger han til Fagbladet 3F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22