23948sdkhjf

Reception og diesel-træf på AMU-centret

Det er nu femten år siden, at Dekra AMU Center Fyn blev stiftet, og det skal fejres
Lørdag den 30. april holder uddannelsescenteret åbent hus for dens kunder og samarbejdspartnere i transportbranchen. Foruden lidt godt til ganen vil der blive mulighed for at inspicere skolens ”maskot”: en kæmpestor amerikaner-lastbil med egen chaufførbolig på ladet.

Der var engang – for 15 år siden…

Uddannelsescenteret i Odense blev oprettet tilbage i 2001 som rådgivningscenter for transport af farligt gods. Tre år senere blev stedet godkendt som privat udbyder af AMU-uddannelser inden for transportbranchen. Da skiftede det navn fra Dansk Transportsikkerhed til Uddannelsescenter Fyn.

Omtrent samtidig, i 2004, blev en medarbejder sendt til USA for at skaffe en af de karakteristiske, langnæsede lastbiler hjem fra Guds eget land.

- Den er et rigtig godt trækplaster ved udstillinger og messer, ” fortæller skolens direktør Benny Plesner. ”Vi skal ikke ud og hente folk ind til en snak om transportuddannelser – de kommer af sig selv. ”

En rullende reklamesøjle


Amerikaner-lastbilen har fungeret som blikfang for uddannelsescenteret gennem det meste af dets historie.

Lastbilen blev oprindeligt malet i firmaets orange og hvide farver, men den skiftede ham i 2013. Da blev uddannelsescenteret nemlig overtaget af Dekra, en landsdækkende sammenslutning af private uddannelsescentre.

Og mens uddannelsescenteret i Odense skiftede navn til Dekra AMU Center Fyn, fik ”amerikaneren” en omgang grøn og hvid maling, så den passede til Dekras farver.

I dag har lastbilen stadig base i Odense, hvor den til daglig står på holdepladsen bag AMU-centeret. Men den kommer stadig på messer og udstillinger overalt i landet, nu i Dekra-regi.

Europæiske dieselbrødre

Lørdag den 30. april får amerikanerlastbilen selskab på AMU-centerets holdeplads. Her vil nogle af skolens samarbejdspartnere nemlig fremvise nogle af de seneste europæiske lastbilmodeller, så der bliver tale om et rigtigt diesel-træf.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187