23948sdkhjf

Nu skal de bedste lærlinge dyste

DM for transportlærlinge er en kvalitetsmarkør for transportbranchen.
Lørdag den 21. maj er en stor dag for cirka 60 unge lærlinge, der uddanner sig til enten godschauffører eller lageroperatører. Det er nemlig dagen for dette års DM for transportlærlinge, som finder sted på TEC Hvidovre.

DM for transportlærlinge er et årligt tilbagevendende mesterskab, hvor de dygtigste chauffør- og lagerlærlinge fra 10 af landets transportskoler dyster om at blive bedst inden for en række forskellige discipliner som manøvrering af langgods med gaffeltruck, præcisionskørsel med lastbil og stuvning af paller i container.

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) står bag DM for transportlærlinge og har arrangeret mesterskabet hvert år siden 1999. Ud over at være en landsdækkende konkurrence for udvalgte transportlærlinge, er formålet med DM at sætte fokus på de transportfaglige erhvervsuddannelsers mange muligheder, store mangfoldighed og deres betydning for samfundet.

- Uden en stærk transportbranche går samfundet i stå, siger Hans Christiansen, der er sekretariatschef i TUR.

- Vi hylder de unge transportlærlinge. Ved at vælge en uddannelse inden for transport er med til at holde branchen "up to date" med kompetencer, så Danmark fortsat holder en solid konkurrenceevne. Transportbranchen kan også bidrage til øget vækst i samfundet.

- Mesterskabet demonstrerer også de høje faglige kompetencekrav, de unge lærlinge stilles over for i deres uddannelsesforløb, fortsætter Hans Christiansen. Snilde, omtanke og præcision er noget man får ved at gennemføre en transportuddannelse. På den måde er DM'et en kvalitetsmarkør for hele branchen.

Kom og oplev DM

DM for transportlærlinge er en åben begivenhed, og arrangørerne håber, at mange unge, der står over for at skulle vælge uddannelse, lægger vejen forbi TEC den 21. maj og oplever den mangfoldighed, transportbranchen byder på.

Forældre er også meget velkomne, ja faktisk er alle velkomne til at dukke op og opleve de 60 lærlinge dyste om pokalerne lørdag den 21. maj fra kl. 10. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig. I løbet af dagen er der også mulighed for at prøve to lastbilsimulatorer og en bussimulator.

Tid og sted

Alle er velkomne til at se mesterskabet lørdag den 21. maj kl. 10-16. Der er gratis adgang, og der er ingen tilmelding. Adressen er TEC Hvidovre, Stamholmen 201-2013, 2650 Hvidovre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094