23948sdkhjf

Øget trafik på Øresund i første kvartal

Trafikken på Øresundsbron steg med 4,1 procent i første kvartal af 2016 - grænsekontrol og påskeferie spiller ind
Når første kvartal 2016 skal opsummeres, kan Øresundsbro Konsortiet konstatere, at trafikken fortsætter med at stige på broen. I første kvartal 2016 er trafikstigningen på 4,1 procent sammenlignet med samme periode 2015.

Bustrafikken steg med 16,9 procent, og øvrig erhvervstrafik med 5,8 procent. Det hænger antageligt sammen med grænsekontrollen, som blev skærpet den 4. januar i år.

- Arbejdsgivere finder forskellige løsninger, som eksempelvis busser og lejebiler, som de kan tilbyde deres medarbejdere, der pendler fra Sverige. Vi ser også et øget antal taxarejser efter den 4. januar, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør for Øresundsbro Konsortiet.

Fritidstrafikken med BroPas steg med 12,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. En del af den stærke stigning hænger sammen med, at påsken i år faldt i første kvartal, til forskel fra sidste år, hvor den lå i andet kvartal.

- Mange kører over sundet i deres ferie. Vi har en fin fremgang med SmutTursrabatten, samt aktiviteter og tilbud i Club BroPas. Vi satser meget på fritidsmarkedet, og det giver resultater. Det er øget stabilt igennem flere år.

Påskens placering i første kvartal påvirkede også pendlertrafikken, eftersom færre pendlere rejser i helligdagene. Pendlertrafikken gik tilbage med 1,2 procent i perioden sammenlignet med sidste år. Lastbilstrafikken blev også påvirket af samme årsag.

Indtægter fra vejtrafik steg fra 245 millioner DKK til 263 millioner DKK i årets første kvartal. Det er en stigning med 18 millioner DKK sammenlignet med samme periode sidste år. Også her formodes påske-effekten at bidrage.

Resultatet før renter blev 259 millioner DKK, hvilket er en forbedring på 11 millioner DKK.

Øresundsbro Konsortiets renteudgifter øgedes i perioden, fra 35 millioner DKK til 46 millioner DKK. Stigningen i forhold til sidste år skyldes ekstraordinært lave renteomkostninger i 1. kvartal 2015, forårsaget af meget lave inflationstal primo 2015.

Samlet set blev resultatet før værdiregulering et overskud på 213 millioner DKK, hvilket er en forbedring på 6 millioner DKK sammenlignet med samme periode sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062