23948sdkhjf

Sådan holder man fast på medarbejderne

Chaufførerne skal kende deres arbejdstid, så de også har mulighed for at have et liv efter arbejde
Tre virksomheder gav på ATL’s årsdag deres bud på, hvordan de lykkes med at holde fast på medarbejderne. Chaufførerne skal kende deres arbejdstid, så de også har mulighed for at have et liv efter arbejde. Man skal lytte til medarbejderne og give dem medindflydelse. Der skal være en god tone på arbejdspladsen med gensidig respekt og gerne et godt socialt sammenhold.

I en tid med mangel på arbejdskraft er der god grund til at holde fast på medarbejderne. Hos Bach & Pedersen Fragt i Randers er der 135 ansatte, og det er meget sjældent, at der bliver taget afsked med en medarbejder. Mange ældre chauffører vælger at arbejde på nedsat tid i stedet for at stoppe helt.

- Vi har mange medarbejdere, som har været i virksomheden i over 25 år. Vi har givet seniorerne mulighed for at arbejde de dage, de kan og vil, sagde terminalchef Carsten Dybbøl Pedersen fra Bach & Pedersen Fragt.

Chaufførerne har rimeligt faste arbejdstider, og de har selv fået ansvar for at fordele turene. Det betyder, at de mulighed for at passe familien og eventuelle fritidsaktiviteter.

- Det er en også fordel for virksomheden, da overarbejde bliver holdt nede, fortalte direktør Torben Bach, der lærte af sin far, at man skal behandle medarbejderne, som man selv vil behandles.

- Vores erfaring er, at det, at man kender sin arbejdstid, fylder rigtigt meget. Men det er også en udfordring, når vi skal rekruttere, at vi har det med, at vi arbejder 37 timer. For der er mange i transportbranchen, der gerne vil arbejde i mange timer, sagde Senior Transport Manager hos Arla Foods Uffe Sonne Pedersen.

SPF Danmark oplever så godt som ingen udskiftning blandt medarbejderne og meget få sygedage. Transport- og logistikchef Henrik Ringskær fortalte, at det gælder om at skabe en stærk kultur og et godt sammenhold, hvor medarbejderne har indflydelse på arbejdet.

- Erkend at medarbejderne er dynamiske, så du kan udfordre dem. Involver medarbejderne i beslutninger der har indflydelse på arbejdet – for eksempel køb af biler. Påskøn de sociale relationer, lød rådene fra Henrik Ringskær.

5 gode råd om fastholdelse fra Henrik Ringskær, transport- og logistikchef hos SPF Danmark:
1. Skab en flad ledelsesstruktur med kort og uformel afstand mellem ledelse og medarbejdere.
2. Erkend at medarbejdernes behov er dynamiske. Det gætter om at lytte til medarbejderne og udfordre dem.
3. Involver chaufførerne i beslutninger, der har betydning for deres arbejde. Det kan for eksempel være, når der skal købes en ny lastbil.
4. Det gælder om at afstemme, melde tilbage og anerkende. Den direkte kommunikation med medarbejderne er meget vigtig.
5. Påskøn de sociale relationer mellem medarbejderne på arbejdspladsen.
Hos Arla Foods lægger de også vægt på, at der er en balance mellem arbejde og privatliv. Derfor prøver de at holde arbejdstiden på 37 timer om ugen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078