23948sdkhjf

Millionerne sejler ind i Skagen

Markant fremgang på Skagen Havn, der har stor betydning for erhvervsudvikling og beskæftigelse
Skagen Havn er ikke alene Danmarks suverænt største fiskerihavn. Den er også et særdeles vigtigt aktiv for beskæftigelsen og erhvervsaktiviteterne i Frederikshavn Kommune.

Det fremgår af en ny såkaldt erhvervsanalyse af Skagen Havns udvikling fra 2008 til 2014.

Den samlede omsætning på havnen var i 2014 på 4,3 milliarder kroner - en stigning på 46 procent i forhold til 2008. I samme periode steg beskæftigelsen med 12 procent til 2627 årsværk.

Væksten er også kommet stat og kommune til gode, idet den samlede skattevirkning - det vil sige betalte skattekroner - fra Skagen Havn i 2014 ifølge analysen var 391 mio. kr., en stigning på 42 procent.

- Den voldsomme vækst fulgte efter en havneudvidelse til 75 mio. kr. i 2007.

Etape tre om få år

Sidste år blev havnen udvidet for yderligere 300 mio. kr., og om tre år skal en tredje etape til 350 mio. kr. være gennemført. Om disse udvidelser vil kaste lige så meget af sig som den første, tør havnens direktør Willy Hansen dog ikke give noget bud på.

Havnens erhvervsstruktur er centreret om fire kerneforretningsområder: fiskeri og forarbejdning, maritim service, gods og bunkring samt krydstogt og oplevelsesøkonomi.

Sidste år blev der landet for over 900 mio. kr. fisk i Skagen, hvilket gør havnen til landets ubetinget største fiskerihavn.

- Målet er at blive Nordeuropas største, målt på mængden af landet fisk. I øjeblikket er vi nummer tre efter Ålesund i Norge og Peterhead i Skotland, siger Willy Hansen.

Sidste års udvidelse gjorde det muligt for store krydstogtskibe at anløbe havnen. Havnen forventer, at indtægterne fra krydstogtskibe vil vokse i de kommende år. Målet er komme op på 40 anløb om året senest i 2020.

Kilde: NORDJYSKE

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219