23948sdkhjf

En fremtid med hestekræfter

Unge fra Roskilde Produktionsskole fik et glimt af transportsektorens uddannelser under et besøg på Dekra AMU Center Sjælland
I alt 20 unge i alderen 16-22 år kom for nylig i nærkontakt med en af landevejens kæmper under et besøg på DEKRA AMU Center Sjælland, hvor de fik lov til at opleve, hvad det vil sige at være herre over hundredvis af hestekræfter.

”Kom herop og tryk på hornet, ” sagde uddannelseschef Jens Faurschou til gruppen, og dét skulle han ikke sige to gange. Gæsterne kravlede velvilligt ombord i den høje, røde Iveco Stralis 450, som stod til skue på øvelsespladsen foran uddannelsescentret på Kirkebjerg Allé i Brøndby. Og der kom for alvor gang i drengerøvssmilene, da der blev tændt for motoren, og de unge kunne både mærke og høre lyden af lastbilens kræfter.

Hårdt brug for chauffører

Formålet med at invitere de 18 drenge og to piger fra Roskilde Produktionsskole op i førerhuset var at motivere dem til at tage en erhvervsuddannelse som lastbilchauffør. Der er nemlig hårdt brug for dem, fortæller projektleder Brian Larsen fra Dekra AMU Centret.

- Der er et stort behov for unge i transportbranchen. Lige nu er der ved at ske et generationsskifte, hvor mange ældre chauffører går på pension, mens der er ikke så mange unge, der søger ind i branchen, siger han.

Og hvis der var nogle af de unge, der tvivlede på, om de kunne lære at beherske den røde Iveco, kunne de lade sig inspirere af en kvindelig elev på 55, der tilfældigvis bakkede ind på øvelsespladsen i en enorm lastvogn med anhænger. Efter at have placeret vogntoget fuldstændig korrekt, gik hun i gang med at koble anhængeren fra – og bestod hele øvelsen med glans.

Fra ’kravlegård’ til fast job

Foruden deres oplevelser på øvelsespladsen – på skolen kendt som ’kravlegården’ – fik de unge også en generel orientering om transportsektoren: hvordan den fungerer, hvilke behov, der er, og hvilke krav, man stiller til chauffører.

Efter besøget var der i hvert faldt en håndfuld unge, der ville vide mere om chaufføruddannelsen. For de fleste i deres aldersgruppe går vejen til chaufførjobbet over en to- til treårig erhvervsuddannelse inden for vejgodstransport, fortæller Brian Larsen.

Foruden den praktiske del af uddannelsen vil man også blive undervist i fag som for eksempel National og international transport, logistik og service.

- Det bedste, man kan gøre, hvis man er under 30 år og er interesseret i et job i transportsektoren, er at søge råd hos en uddannelsesvejleder, slutter Brian Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187