23948sdkhjf

Styr kranen med HiVision-briller

HIAB har sensationel nyhed inden for skovkraner. Danmarkspremiere på Vestfyn Trækker
En revolutionerende nyhed fra HIAB, havde verdenspremiere på Bauma-messen i München i april. Det er HiVision til skovkranerne.

- Med et par HiVision briller kan chaufføren sidde inde i førerhuset og styre skovkranen. Vi har en simulator, så man kan prøve, hvordan systemet fungerer, med brillerne på.

- Ikke alene sparer systemet plads. Chaufføren behøver ikke sidde i et lille førerhus på ladet eller stå ved siden af lastbilen. Han kan sidde sikkert og varmt i førerhuset.

SAWO’s kranekspert Jens Poulsen så systemet demonstreret på Bauma i München og var synligt imponeret.

- Det er et system, som Hiab virkelig tror på, og som de har ofret mange ressourcer på at udvikle. Det er indtil videre testet til at bruge i skoven, hvor chaufføren er alene. På sigt kan det være, at man ser systemet brugt på almindelige lastbilkraner inde i byerne, hvor der er bygninger, mennesker og andre ting i bevægelse.

Masser af aktivitet på SAWO’s stand

SAWO sætter alle sejl til på årets største transportmesse. Det bliver masser af aktiviteter, lover Vivian K. Knudsen, som står for SAWO’s markedsføring og er ansvarlig for messe deltagelsen.

- Der vil være masser af opbygninger at se på. Vi satser på kun at have kundeopbyggede køretøjer med nogle af Hiabs største kraner. Man vil kunne se køretøjer med vores kendte hejs og kvalitetsprodukter fra NOPA.

En af de store nyheder hos SAWO er Moffetts helt nye M4 Pro Future medbringertruck, der passer på miljøet.

Den giver en brændstofbesparelse på op til 32 procent. Dieselmotoren, som er fra Kubota, er opdateret. Nu er støjniveauet reduceret med 4 Db.

Andre klare fordele er lettere styring, hurtigere acceleration og en hurtigere mast. Her er hastigheden øget med op til 40 procent.

En anden nyhed er opdateringen af HIABs elektroniske sikkerhedssystem, som nu hedder Space X4. Systemet opsamler de seneste års opdateringer, så det bliver mere brugervenligt at styre og overvåge kranen.

To nye små kraner

SAWO tager også to af HIAB’s helt små kraner med på messen. HIAB lancerede sidste år en opdatering af T-serien. Nu lanceres de sidste to kraner i serien. Det er kraner fra 0,9 til 3,5 tonmeter løftekapacitet. På messen vil man kunne se HIAB T-009, som er den mindste i serien, og HIAB T-018, som er velegnet til at montere på pickups og lette lastbiler.

- Målgruppen kunne være virksomheder, som har brug for at læsse eller losse udstyr på en arbejdsplads eller en terminal. Selv om kranerne er små, er de udstyret med den nyeste teknologi blandt andet

nDurance og SmartControl. De kan fås med hybrid teknologi, og på den største af de to er der endvidere mulighed for HIAB´s kendte fjernbetjening.

Konkurrence

Ingen messe uden konkurrencer. På SAWO’s stand er der to konkurrencer.

- For chaufførerne er der Hiab’s krankonkurrence, som finder sted lige over for vores stand. Her kan man tilmelde sig - enten på vores stand eller ved at gå forbi kran-standen og få reserveret en tid. Krankonkurrencen finder sted alle tre messedage.

Formel 1-konkurrence

- For vognmændene har vi en konkurrence, hvor præmien er en tur til Formel 1 løb i Østrig til sommer, fortæller Vivian Knudsen.

- Vi har skaffet os en F1 simulator. Den står i en varebil på vores stand. Kom ind og prøv en tur. Der kæmpes om tre billetter. Vi finder en vognmand som vinder hver dag. Den med den bedste tid vinder billetten til Østrig for at se Formel 1 i dagene fra den 30. juni til den 4. juli.

- Østrig er et helt unikt sted at se Formel 1 på grund af de fantastiske omgivelser. Red Bull Ringen i Spielberg oser af motorsportshistorie med 50 år på bagen. Som tilskuer er forholdene rigtig gode, og der er et godt udsyn fra næsten alle udsigtspunkter, når man skal se Formel 1 i de østrigske alper, fortæller Vivian Knudsen.

Alt dette kan du se:
Der sker en masse på SAWO’s stand på Vestfyn Trækker.
Kvalifikation til Hiab’s verdensmesterskab for kranførere.
Vognmandskonkurrence: Vind tur til Formel 1-løb.
Danmarkspremiere: Moffett M4 Pro Future.
Danmarkspremiere: Den lette T-serie fra Hiab T-009 og T-018.
Helt nyt Space4-sikkerhedssystem.
HiVision til skovkraner.
Masser af produkter: kran, hejs, NOPA.
Mange kundeopbygninger.
Pølser, direkte fra grillen.


Artiklen er en del af temaet Vestfyn Trækker 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079