23948sdkhjf

GALLERI: Elev nr. 100.000 blev fejret

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne, Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, nåede en milepæl, da elev nr. 100.000 blev undervist på Vestergårdsskolen i Viby.
- Vi er meget stolte af i dag at kunne fejre, at vi siden kampagnestarten i 2003 har undervist 100.000 børn. Vi besøger skolerne med et vigtigt budskab, og vi tror på, at vores undervisning i klassen og omkring lastbilen gør en forskel.

Sådan sagde projektchef, Claus Tjerrild, fra Danmarks Trafiksikkerhed i Øjenhøjde.

Han havde i dagens anledning medbragt en kæmpe kage fra Langenæsbageriet til de glade unger, som netop alle har siddet bag rattet i den store lastbil. Fra førersædet har de oplevet, hvor svært det kan være, som chauffør, at spotte kammeraterne, der er placeret udenfor i lastbilens kritiske zone.

- Børnene lærer, at når de som cyklister skal ligeud i et vejkryds, samtidig med at en lastbil skal til højre, så skal de tage sig i agt for lastbilens kritiske zone. Særligt lige før og i selve svinget, understregede Claus Tjerrild.

Det startede på Bornholm

Bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde står en række virksomheder og organisationer, der alle ønsker at højne trafiksikkerheden for børn i alderen 9 til 11 år og samtidig forbedre adfærden i transportbranchen.

Startskuddet til kampagnen lød tilbage i 2003 på Kristi Himmelfartsdag hos Volvos Lastbiler-forhandleren, Titan, i Rønne. Hvert år er der siden undervist 7 – 10.000 børn. I år har 52 skoler tilmeldt sig, og 215 klasser bliver undervist.

Partnergruppen bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde består af:
* vognmandsorganisationen DTL, Danske Vognmænd,
* Fagforbundet 3F's Transportgruppe,
* Energiselskabet OK,
* Danske Fragtmænd,
* Volvo Lastbiler Danmark,
* Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345