23948sdkhjf

Logistikfirma idømt bøde på 55.000 kroner

52-årig fleksjobber har fået erstatning på for forskelsbehandling hos midtjysk logistikvirksomhed
Byretten i Holstebro har afgjort, at Midtjysk Logistik Aps i Holstebro skal betale erstatning til 52-årige Ramalingam Sivalingam fra Holstebro.

Han var i fleksjob som avisbud hos distributionsfirmaet Midtjysk Logistik Aps i Holstebro med en arbejdsevne på 80 procent på grund af en dårlig hofte. Arbejdsgiveren trak 20 procent af lønnen, selv om han arbejdede på lige fod med sine almindeligt ansatte kolleger i de timer, han var på arbejde.

Men det er ulovligt, har byretten i Holstebro afgjort og har samtidig tilkendt Ramalingam Sivalingam godtgørelse og efterbetaling på 55.000 kroner.

Han tjekkede på et tidspunkt sin lønseddel, og undrede sig over, at der manglede 20 procent af lønnen.

- Jeg henvendte mig til 3F Holstebro, der gik videre med sagen. Det var for dårligt, at firmaet trak mig i løn. Jeg er meget tilfreds med hjælpen og dommen, siger Ramalingam Sivalingam, der i dag er i fleksjob 10 timer ugentligt som skolebuschauffør.

I dommen slår tre enige byretsdommere fast, at Midtjysk Logistik ikke kan reducere Ramalingam Sivalingams løn med henvisning til fleksjobaftale, når mængden af det arbejde, som han udfører, svarer til mængden af det, som ordinært ansatte, ville udføre ved omdeling ad samme avisruter.

Retten dømte også firmaet for overtrædelse af forskelsbehandlingsloven. Dommerne fandt, at Ramalingam Sivalingams hofteskade, som var lægeligt dokumenteret, var at betegne som et handicap, og at arbejdsgiveren var bekendt med dette handicap.

Tidligere indehaver af Midtjysk Logistik Aps Mikael-Bøje Knudsen synes, det var urimeligt, at han tabte sagen.

- Jeg har kørt efter de retningslinjer, som jeg fik fra Jobcentret i Holstebro. På den baggrund troede jeg, vi gjorde det rigtige, og jeg ærgrer mig meget over sagen. Men i samråd med Danske Mediers Arbejdsgiverforening, har jeg valgt ikke at anke, siger han og oplyser videre, at han i sidste uge indgav konkursbegæring på sit firma Midtjysk Logistik Aps, da han ikke kan betale de 55.000 kroner plus sagsomkostninger.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062