23948sdkhjf

Det er en trækker og en forvogn

Årets opbygning 2016 er et multi-køretøj, som kan forvandle sig.
Årets vinder af opbygningsprisen for 2016 er både en trækker og en forvogn. Det lyder måske som en selvmodsigelse, men når man først har set køretøjet i funktion, så synes man, at det er en genial løsning.

I hvert fald har Aars Vognmandsfirma kunnet spare et køretøj, da man havde brug for at udskifte et af sine køretøjer. Man henvendte sig til KLC A/S i Kolding for at høre, om de kunne hjælpe med en særlig løsning, så man både kunne køre med både og tunge maskiner.

Det tog et halvt år at bygge et nyt køretøj, hvor bagenden kunne tages af, så det kunne køre som trækker, når skamlen er monteret. Så firmaet havde fået to køretøjer i ét.

15-20 minutter

- Når bilen står med bagenden på, tager det cirka 15-20 minutter for mig at tage den af og sætte skamlen på, fortæller chauffør Svend Erik Nielsen.

Bilen er bygget som en krantrækker med aftagelig skammel og løs bagende.

Den løse bagende er konstrueret med en dyb grav og hydraulisk udskydelig bom med et sæt bådstøtter, så den kan transportere båd. Der er endvidere containerlåse, så man kan køre med containere, når bådstøtterne er klappet ned.

Chaufføren hænger primært bagenden på, når der skal flyttes både rundt omkring i landet.

Bilen er desuden udstyret med en Palfinger-kran, model PK 92.002, og en fuld forstærket støtteben i front.

Alle de mange hydrauliske funktioner for at styre bådstøtterne, den udskydelige bagende og støttebenene betjenes med kranens fjernstyring.



Artiklen er en del af temaet Vestfyn Trækker 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094