23948sdkhjf

Hjortdal Specialtransport sagsøges efter dødsulykke

En tragisk dødsulykke på en rasteplads syd for Ringsted ender nu med et erstatningskrav.

I august 2015 kørte en chauffør med fire kilometer i timen ind i en vindmølle-vinge, som ragede cirka 10 meter ud fra bagenden på en særtransport. Transporten holdt parkeret på rastepladsen Kongsted Syd. Chaufføren døde på stedet, skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Transportfirma: Dødsulykke var ikke vores skyld

Knap et år efter ulykken sidder chaufførens efterladte samlever Gitte Larsen tilbage med savnet og spørgsmålet om, hvordan ulykken overhovedet kunne ske. Og hvordan myndighederne fremover vil forhindre lignende ulykker.

- Det, der fylder mest er, hvordan man kan få lov til at parkere en særtransport med en vindmølle-vinge på den måde på en mørk rasteplads om natten? Det kan jeg simpelt hen ikke forstå. Man bør sikre, at sådan en ulykke aldrig kan ske igen. Næste gang er det måske en kvinde på 40 år med tre børn, der sidder alene tilbage, siger Gitte Larsen.

På vegne af Gitte Larsen rejser 3F krav om erstatning mod Hjortdal Specialtransport Frank Nørager & Co A/S, som stod for særtransporten.

- Der er tale om en meget ulykkelig sag, og en ulykke som aldrig burde være sket, fastslår Ulla Sørensen, der er ansvarlig for 3F's arbejdsmiljøpolitiske arbejde.

Direktør Mikael Schmidt, Hjortdal Specialtransport Frank Nørager & Co A/S, ønsker ikke at kommentere 3F's krav om erstatning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11