23948sdkhjf

Stor fyringsrunde i postvæsenet er afblæst

Der var lagt i ovnen til en fyringsrunde af de helt store, da Post Danmark sidste år annoncerede, at den legendariske postterminal ved Hovedbanegården i København skulle flytte til Taastrup. I omegnen af 150 postarbejdere skulle ikke med til Vestegnen.
Men bekymringerne er gjort det skamme. Det er lykkedes at reducere blandt arbejderne uden at en eneste er blevet fyret, skriver Fagbladet 3F.

Det glæder tidligere fællestillidsmand på Københavns Postcenter (KHC), Karina Sørensen:

- Stemningen har været meget presset siden sidste efterår. Så folk er selvfølgelig lettede over, at de ikke skal fyres i denne omgang, siger hun.

Men hvordan kan det lade sig gøre at gå fra omkring 535 til 400 årsværk uden at opsige nogen?

En stor del er gået på folkepension. Nogle på efterløn, selvom den ordning er blevet kraftigt beskåret.

Der er også mange, som selv har sagt op og har fået nyt job hos Novo Nordisk, DSB, i vognmandsfirmaer med videre. De er blevet hjulpet på vej, fordi KHC har været storforbruger af kurser finansieret af IKUF (Industriens Kompetenceudviklingsfond).

Endelig er KHC kendt for at rumme mange universitetsstuderende, der aldrig har fået afsluttet deres speciale. Her har nogle givet den en skalle, fået en kandidatgrad og er kommet videre i et akademikerjob.

Her i juli flyttede KHC til Taastrup, hvor medarbejderne nu er ved at omstille sig til de nye omgivelser.

- Vi er glade nok for lokalerne. Men vi skal vænne os til, at det ligger så langt væk fra København, siger Karina Sørensen.

Men for alvor ånde lettet op kan de resterende postarbejdere dog ikke:

- Hos os er det et grundvilkår, at der kommer færre breve. Og det bliver nok endnu mere markant med den nye postlov (hvor det tager fem dage for et brev at nå frem, red.) Så vi kan ikke sige noget om mængdefaldet og derfor heller ikke noget om, hvor mange ansatte vi skal være fremover, siger Karina Sørensen, der nu er fællestillidsmand på den nye Terminal Taastrup (TTA).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079