23948sdkhjf

Medie: Bestyrelse overvejer at splitte Mærsk i to selskaber

Overvejelser om fremtiden for A.P. Møller - Mærsk kan ende med opsplitning i to dele, erfarer Berlingske.
Den igangværende strategiske gennemgang af A.P. Møller - Mærsk kan meget vel ende med, at konglomeratet splittes op i to selvstændige dele - en transport- og en energivirksomhed. Det erfarer Berlingske Business.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen har flere gange sagt, at "alt er i spil", og ifølge avisen har det ført til spekulationer om opsplitning og frasalg af flere af de store virksomheder samt hele forretningsområder.

Men flere kilder siger til Berlingske Business, at ejerfamilien lige nu overvejer en plan, som vil splitte A.P. Møller - Mærsk op i to enheder - en selvstændig transportkoncern og et selvstændigt energiselskab.

Kilderne understreger dog, at planerne ikke er endeligt vedtaget.

Slut september

- Den nye strategi er fortsat på et konceptuelt niveau. Men det tegner til, at det i slutningen af september vil komme ud, at der overordnet set vil blive skabt en transportvirksomhed og en energivirksomhed, siger en kilde med stort kendskab til processen til Berlingske Business.

A.P. Møller - Mærsk er presset af blandt andet lave oliepriser og styrtdykkede rater for at fragte gods rundt på verdenshavene.

I juni fyrede bestyrelsen topchef Nils Smedegaard Andersen og erstattede ham med Søren Skou.

Den nye mand i toppen har fået til opgave at gennemtrawle forretningen og levere hurtige resultater.

Bestyrelsen har givet den nye ledelse til opgave at "undersøge strategiske og strukturelle muligheder for at styrke omstillingshastigheden og synergier yderligere".

Der skal meldes ud om, hvordan det går med processen, inden udgangen af tredje kvartal.

Meldingen har givet store spekulationer om, hvad fremtiden byder på for A.P. Møller - Mærsk.

For nuværende er selskabet et samlet konglomerat med forretninger inden for blandt andet olieudvinding, olieefterforskning, containersejlads, gastankskibe, logistik, havnedrift og andet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125