23948sdkhjf

Opadvendt tommelfinger til 195 transportprojekter

Den helt store tegnebog skal frem. EU’s medlemslande har for nylig godkendt transportprojekter til en værdi af cirka 50 milliarder kroner
195 transportprojekter til en samlet værdi af cirka 50 milliarder kroner. Det har EU’s medlemslande godkendt. Det skriver ITD.dk.

Det glæder EU’s transportkommissær Violeta Bulc, at der med de mange projekter nu bliver investeret kraftigt i infrastrukturforbedringerne, særligt i Central- og Østeuropa.

I ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, er man overordnet set enig med transportkommissærens udmelding.

- Infrastruktur er livsnerven i den europæiske økonomi, og enhver forbedring af infrastruktur er til gavn for vækst, beskæftigelse og velstand i Europa. Det er bidende nødvendigt, at infrastrukturen i Europa kontinuerligt vedligeholdes og udbygges, så transport- og logistikvirksomhederne har de bedste arbejdsbetingelser. Det er i sidste ende til gavn for kunderne og forbrugerne i Europa, siger Anders Jessen, chefkonsulent i ITD. Han tilføjer, at uden effektiv transport – ikke mindst på tværs af grænserne - vil de europæiske samfund miste konkurrenceevne - og dermed være til skade for alle i EU.

EU-godkendelsen af de mange projektforslag vil åbne op for yderligere offentlig og privat medfinansiering, og det samlede beløb kan tilmed ende på næsten 72 milliarder kroner. Det vurderes, at de massive investeringer i infrastrukturen – for alle transportformer - kan skabe op mod 100.000 jobs frem mod 2030.

Her er listen over de mange EU-projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125