23948sdkhjf

Sølvbryllup i transportbranchen

Volvo Trucks og KIM's har netop fejret sølvbryllup. Det har været et "ægteskab" med masser af udfordringer.
Når man har levet 25 år sammen, bliver "samlivet" markeret med brede smil, blomster og gaver. Det skete også forleden, da Volvo-forhandleren Autohuset Vestergaard i Odense og den kendte snack-producent KIM's kunne fejre sølvbryllup.

Det er 25 år siden, at KIM's købte sin første Volvo lastbil. Sølvbrylluppet blev fejret med levering af to ny Volvo FL lastbiler 250 hk 4x2 i Odense hos autoriseret Volvo-forhandler Autohuset Vestergaard. Ægtefolkene i skikkelse af konsulent Knud Ribold fra KIMs og salgschef Kent Schärfe fra Autohuset Vestergaard var hovedpersonerne, ligesom de var det for 25 år siden, da den første Volvo-lastbil blev leveret til KIMs.

25 år er lang tid i transportbranchen, og Volvos distributionslastbiler har gennemgået en markant produktudvikling i perioden – ikke mindst på sikkerhed og chaufførkomfort.

Netop disse områder er centrale for KIMs, der ønsker at give deres chauffører de bedste betingelser på markedet. Udover at sidde bag rattet på KIMs distributionslastbiler er chaufførerne også repræsentanter og sælgere af KIMs brede sortiment af chips og snacks. Lastbilens førerhus og kasseopbygning er deres arbejdsplads, lager og salgslokale.

- Vi ønsker at give vores chauffører de bedste arbejdsbetingelser og en sikker arbejdsplads i det daglige. Det fremmer effektiviteten og arbejdsglæden, fortæller Knud Ribold.

- Sikkerhed er for eksempel de mange, små detaljer som for eksempel lys på trinene, så chaufføren ikke snubler ud af førerhuset i de mørke vintermåneder. Vi har skridsikre belægninger på liften, så chaufføren står bedre fast i sjap, sne og slud. Vi bruger røde sikkerhedsseler, så alle er opmærksomme på, at de benyttes. Vi har også et særligt kamera, der registrerer cyklister ved højresving.

- Vi har servicekontrakt på alle vores lastbiler. Det giver forudsigelighed og et fast omkostningsforløb. Og nok så vigtigt: driftssikkerhed, fremhæver Knud Ribold.

Gik grundigt til værks

KIMs ledelse har lyttet til Knud Ribold og fulgt hans anvisninger på indkøbsområdet i mange år. Knud Ribold gik på pension i år 2001, men han varetager stadig som konsulent indkøbsfunktionen i en alder af 77 år.

Da Knud Ribold overtog indkøbsfunktionen i KIMs i 1991 gik han grundigt til værks. Han ønskede at finde den rette lastbil til KIMs ønsker og behov. Han besøgte lastbilforhandlere, læste fagblade og tidsskrifter, besøgte KIMs chauffører på depoterne rundt i Danmark, og han gik sågar rundt på storebæltsfærgen og fik en uformel snak med lastbilchaufførerne – ”hvordan er du tilfreds med din lastbil? Hvad er godt og hvad er skidt?

Målet var at kortlægge, hvor KIMs fik mest for pengene ud fra de kranspecifikationer, han havde fået opstillet ud fra sit researcharbejde. Et billede begyndte at tegne sig, og de første Volvo-lastbiler blev indkøbt.

Autohuset Vestergaards juniorsælger klarede salget, og det har han gjort siden. Juniorsælger kan han ikke længere kalde sig. Kent Schärfe er 52 år og har været i virksomheden i 35 år. I dag styrer han salget af Volvo Trucks produkter på Fyn og på Langeland.

- Det har været 25 spændende år at handle med KIMs, siger Kent Schärfe.

- Knud Ribold stiller mange krav, og vi bliver holdt til ilden. Han har aldrig sagt: Vi skal have en lastbil ligesom sidst! Kravene udvikles hele tiden, og vi skal være skarpe for at indfri forventninger.

KIMs A/S
Fabrik: Søndersø, Nordfyn
Ejerskab: Orkla ASA
Historie: Tidligere en del af Odense Marcipan, etableret 1927
KIMs lancerede i begyndelsen af 1960’erne chips og snacks
Antal medarbejdere: 187
Antal lastbiler: 23 stk. - hovedsageligt Volvo-lastbiler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141