23948sdkhjf

Dramatik da Halmhus skulle flyttes

Til sidst lykkedes det endelig at få flyttet Halmhuset i Odense.
Den opsigtsvækkende flytning af Halmhuset i Odense forløb ikke uden problemer.

- Tirsdag aften måtte vi indstille flytningen, fordi gavlene på Huset ikke ville med sammen med resten af Huset, fortæller Kirsten Nepper-Rasmussen fra organisationen Odense Fødevarefællesskab, der har bygget huset og sørget for flytningen.

- For at holde sammen på gavlene måtte der lægges ekstra stål-understøtning under huset. Det fik vi gjort i går onsdag. Til sidst lykkedes det i aftes ved 22.30 tiden at få huset op på blokvognen og af sted.

Afgangen faldt sammen med afslutningen på et stort lysshow for HCA Festival lige ved siden af Halmhuset, der stod ved Odense Rådhus. Derfor var der rigtig mange mennesker i byen, der benyttede lejligheden til at ønske huset god rejse gennem byen.

Turen gik stille men godt gennem byen.

- De sidste 50 meter sad byggeleder Anders Michelsen på toppen af huset for at sikre, at det kunne komme under træerne på Østre Plads. Nogle grene måtte skæres af, men det gik godt, siger Kirsten Nepper-Rasmussen.

Nu står Huset på blokvognen på Østre Plads og bliver senere torsdag løftet ned og sat på sit nye fundament.
Det har fået enkelte skader i ler-kliningen indvendig i forbindelse med, at det blev jacket op, men er ellers i rigtig fin stand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251