23948sdkhjf

Molboregel er ikke afskaffet

Det er stadig bøvlet at få ordnet toldpapirer i Padborg, hvis toldlager ligger nærmere Århus.
SKAT har ikke ændret en besværlig og molboagtig regel om ”nærmeste toldsted” til ”nærmeste toldsted på ruten”. Der er kun blødt op på den administrative praksis.

SKAT meddelte ellers i slutningen af januar, at man ikke behøvede at køre en omvej til Århus, hvis det var kortere at køre omkring toldstedet i Padborg og ordne toldpapirerne. Det drejer sig om forsendelser, der reeksporteres til tredjelande efter et ophold på et toldoplag.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mente, at nu var den knast høvlet af for transportbranchen. Han illustrerede forenklingen med en forsendelse fra et toldoplag i Vejle til havnen i Hamborg, som nu kunne klare papirarbejdet i Padborg.

Den behøvede ikke længere at køre til Århus, som er nærmere i fugleflugtslinje end Padborg. SKAT havde nemlig spurgt EU-kommissionen. Svaret blev fortolket sådan, at det var nærmeste toldsted på ruten

Korteste afstand gælder stadig

Det er imidlertid ikke gennemført, konstaterer politik- og kommunikationschef Henrik Beck, Danske Speditører. Den gamle praksis består stadig.

- Om nødvendigt må SKAT flytte medarbejdere fra Århus til Padborg, siger Henrik Beck.

SKAT bevarer nemlig nærmeste toldsted i fugleflugtslinje som hovedregel, når varer sendes fra toldoplag til et land uden for EU.

Det kræver en ændring i bevillingen, hvis man selv vil vælge et toldsted på ruten, og den ændring kan tage flere uger.

Tilsagn om smidighed

Man kan dog påregne konduite fra SKAT, hvis virksomheden ikke har henvendt sig i god tid til SKAT i Århus om at få anført flere afslutningstoldsteder i bevillingen.

”SKAT accepterer – såfremt behovet er af hastende karakter – at virksomheden anvender det ønskede toldsted fra den dato, hvor henvendelsen er fremsendt til bevillingsadministrationen i Århus – blot virksomheden anmoder om, at den ønskede ændring træder i kraft fra ansøgningsdatoen,” skriver SKAT i svaret på Transportmagasinets forespørgsel om kommentar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125