23948sdkhjf

Mange vognmænd har svært ved at skaffe chauffører

Problemet er så stort, at vognmænd helt stopper med aktivt at søge efter chauffører
Hver fjerde vognmand leder forgæves efter nye chauffører. Faktisk er der næsten 10.000 ubesatte stillinger i transport- og handelsbranchen i dag, og det er ikke kun et stort problem for vognmændene, siger branchedirektør hos Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, Lars Wesch.

- Hvis ikke vi får tilført tilstrækkeligt med arbejdskraft til transportbranchen, så vil vi opleve en lavere produktivitet i samfundet. Det betyder reelt, at vi allesammen bliver fattigere i sidste ende, så det er et stort problem, siger han til DR Trekanten.

Vognmandsfirmaet Bent Laugesen A/S ved Bredsten har haft så store problemer med at finde folk, at ejer Peter Laugesen nu helt er stoppet med at lede efter chauffører.

- Vi har været meget større førhen og haft over 100 mand ansat. Men det har jeg ikke intentioner om i dag, for problemet er, at hvis du søger nogle folk, så kommer der ikke nogen. Der er simpelthen ikke nogen, der vil køre lastbil i dag, siger han til DR Trekanten.

Så selvom virksomheden kunne købe nye vogne, sker det ikke, da der ikke er folk til at køre i dem. Og det er måske vognmændenes egen skyld, for de skal være bedre til at hive unge ind i en tidlig alder og lære dem op, mener Peter Laugesen.

- De får ikke erfaringer ved bare at gå i skole, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297