23948sdkhjf

Minister til lufthavn: Lav nu det særskilte kontrolspor!

Hans Christian Schmidt opfordrer Københavns Lufthavn til at oprette særskilt kontrolspor, som skal få indenrigsrejsende hurtigere gennem sikkerhedskontrollen
Københavns Lufthavn har tidligere med blandt andet henvisning til juridiske udfordringer afvist idéen om et særskilt kontrolspor for indenrigsrejsende, der ellers vil kunne garantere en kortere og mere forudsigelig ventetid i sikkerhedskontrollen. Men der er ikke noget til hinder for, at det kan lade sig gøre, konkluderer en juridisk vurdering fra Trafik- og Byggestyrelsen.

- Jeg er på vegne af især de mange frustrerede indenrigsrejsende glad for, at Københavns Lufthavn kan forbedre forholdene i sikkerhedskontrollen ved at etablere kontrolspor beregnet til rejsende med kort rejsetid. Jeg er sikker på, at lufthavnen med denne positive vurdering i hånden vil finde en løsning, som hurtigst muligt kan sikre kortere og mere forudsigelig ventetid, siger Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Uforudsigelige ventetider
I en pressemeddelelse udsendt i begyndelsen af september beskrev Københavns Lufthavn selv udfordringerne med lange og uforudsigelige ventetider i sikkerhedskontrollen. Lufthavnen erkendte, at flere rejsende kræver en endnu større bemanding i sikkerhedskontrollen, samtidig med at lufthavnens målinger af ventetiderne ikke har været retvisende på de travle dage.

Lufthavnen præsenterede i den forbindelse en række tiltag til at forbedre situationen, men et særligt kontrolspor til rejsende med kort rejsetid var ikke en del af de beskrevne tiltag.

- Da Københavns Lufthavn præsenterede deres bud på forbedringer af den tilspidsede situation i lufthavnen, gjorde jeg det klart, at ventetiden i sikkerhedskontrollen skulle bringes ned – også på kort sigt. Derfor er det glædeligt, at det nu er slået fast, at der ikke er noget til hinder for en løsning, hvor sikkerhedskontrollen deles op, så rejsende, der har korte rejsetider, kan anvende særlige spor. Det vil kombineret med en højere bemanding nedbringe ventetiden for alle passagerer.

Forringede forhold for pendlere
I april 2015 blev indenrigs- og udenrigstrafikken samlet i udenrigsterminalerne i lufthavnen, hvilket har betydet forringede forhold for særligt danske pendlerrejsende, som skal igennem den centrale sikkerhedskontrol.

- Mange af de indenrigsrejsende er pendlere – og det er helt afgørende, at det er let for dem at komme frem og tilbage. Københavns Lufthavn har nu sikkerhed for, at de kan gå i gang med at etablere særskilte kontrolspor til rejsende med kort rejsetid. Det er der grund til at glæde sig over, for det vil gavne både pendlerne og alle andre rejsende. Og det vil gavne både Københavns Lufthavn og alle andre lufthavne i Danmark, der netop har pendlere, som stor kundegruppe.

Trafik- og Byggestyrelsen afholder mandag den 26. september et møde med Københavns Lufthavn med fokus på ventetider i sikkerhedskontrollen og muligheden for et særskilt kontrolspor for rejsende med en kort flyvetid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187