23948sdkhjf

Endelig: Første tog ruller ind i terminalen ved Hirtshals

Den flotte nye kombiterminal ved Hirtshals Havn har stadig ingen operatør - men nu er der endelig aktivitet på skinnerne
2.200 tons pallegods i form af eternitplader var lasten, da det første godstog ankom til kombiterminalen ved Hirtshals Havn 15. september.

- At der nu er trafik på kombiterminalen i Hirtshals i en periode betyder ikke, at vi har indgået aftale med en fast jernbaneoperatør, der skal køre på terminalen. Den nuværende trafik på kombiterminalen handler alene om, at Hjørring Kommune assisterer Aalborg Havn i forbindelse med renoveringen af jernbanesporet til Aalborg Havn, siger teknisk direktør ved Hjørring Kommune, Andreas Duus, og uddyber:

- Det er ikke muligt at køre tog til Aalborg Havn i en periode på 1 - 2 måneder, og i den periode kører togene til Hirtshals, og på den måde handler det om at samarbejde i Nordjylland og udnytte hinandens kompetencer.

De tog, der i en periode ankommer til terminalen i Hirtshals, køres af jernbaneoperatøren Captrain, som transporterer eternitplaner til Aalborg og afgår igen med cement fra Aalborg. Togene ankommer kl. 4.45 og afgår igen kl. 19.30. Der er tale om heltog med en længde på 640 meter, og det er forventningen, at der vil ankomme i størrelsesorden fem tog i den periode, hvor sporet i Aalborg renoveres.

- Kombiterminalen står desværre stadig tom i det daglige, men det betyder jo ikke, at der ikke sker noget med hensyn til at skabe trafik på terminalen. Både vi hos Hjørring Kommune og Hirtshals Havn er i løbende dialog med jernbaneoperatører, der er interesserede i at køre på terminalen, så jeg er ikke i tvivl om, at der kommer godstrafik med trailere og containere, som spiller sammen med færgetrafikken. Interessen er der i transportmarkedet, men det er et omfattende arbejde og en strategisk beslutning at sætte trafikken i gang, og derfor tager det tid at komme på plads, siger Andreas Duus.

Kombiterminalen ved Hirtshals Havn er 675 meter lang og dækker et areal på 24.000 kvadratmeter. Terminalen er beliggende midt mellem Hirtshals Havn og Hirtshals Transport Center, og dermed centralt i det logistikcenter, der kendetegner Hirtshals.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095