23948sdkhjf

A.P. Møller - Mærsk splitter forretningen op

Transport & Logistics bliver den ene division og Energi den anden
A.P. Møller – Mærsks bestyrelse reorganiserer konglomeratet. Forretningen bliver nu delt op i to selvstændige divisioner: En integreret Transport & Logistics division og en Energi division, fremgår det af en selskabsmeddelelse.

”De industrier, vi opererer i, er meget forskellige og begge står over for meget forskellige markedsvilkår og konkurrencemæssige forhold. Ved at opdele vores transport- og logistikforretninger og vores olie og olierelaterede forretninger i to selvstændige divisioner bliver begge i stand til at fokusere på deres respektive markeder. Dette vil øge den strategiske fleksibilitet, fremme synergier mellem forretningerne i Transport & Logistics og samtidig sikre den nødvendige agilitet til at forfølge individuelle strategiske løsninger for olien og de olierelaterede forretninger,” udtaler formanden for bestyrelsen, Michael Pram Rasmussen.

Søfart følger historien tæt og bringer mere

Forskellige muligheder - og udfordringer
Det primære vækstfokus for A.P. Møller - Mærsk vil fremover være at levere transport- og logistikservice gennem et integreret Transport & Logistikselskab. Ved at bygge videre på Gruppens position inden for containerfragt og havnedrift og den betydelige position inden for supply chain management og speditionsvirksomhed, vil divisionen forsøge at øge sin position gennem udbud af nye produkter, digitaliserede serviceydelser og individualiserede kundeløsninger.

Bestyrelsen forventer, at udviklingen i den olie og olierelaterede forretning kræver forskellige løsninger, herunder udskillelse af enheder fra A.P. Møller - Mærsk enten individuelt eller kombineret i form af joint ventures, fusioner eller børsnotering.

Afhængig af markedsudviklingen og strukturelle muligheder er målet at finde løsninger for olie og olierelaterede enheder inden for 24 måneder.

Kilde: A.P. Møller - Mærsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125