23948sdkhjf

Transportvirksomhed: De kan ikke nok dansk

Hos König Kurer & Transport vil de gerne tage ansvar og hjælpe flygtninge i job - men sprogbarrierer gav fejl
Hos König Kurer & Transport i Haderslev har man forsøgt at få flygtninge i virksomhedspraktik med tanke på, at det skulle munde ud i ansættelser. Det skriver Jydskevestkysten.

Direktør Helge König siger, at det er vigtigt for virksomheden at tage et ansvar og hjælpe, men projektet har vist sig mere besværligt end som så.

For i virksomheden er dansk-kundskaberne meget vigtige. Og der opstod for mange fejl, hvor de forkerte ting kom ud i bilerne:

- Der er den her sprogbarriere, som gør, at de tror, at de hører et, men så er det faktisk noget andet, og så bliver det forkerte læsset. Det giver fejl, og det er rigtig ærgerligt, for de er ellers arbejdsomme og vil gerne tjene deres egne penge. Men det er også et spørgsmål om sikkerhed, at man forstår sproget, siger Helge König til Jydskevestkysten.

Fire flygtninge kom i praktik, to blev sendt tilbage til jobcentret, fordi dansk-kundskaberne var alt for dårlige. Den ene er nu blevet fastansat, og en anden er i løntilskud lidt endnu.

Og dansk-kundskaberne er især vigtige, hvis der skal erhverves diverse kørekort for at udføre jobbet - da en af flygtningene blev sendt på kursus til truck-kørekort, var han tilbage allerede næste dag, fordi han ikke kunne nok dansk til at bestå prøven.

Kilde: jv.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207