23948sdkhjf

ITD: Løkkes fokus på samhandel er vigtigt

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde i sin åbningstale i Folketinget vægt på vækst og fremgang for Danmark
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var klar i mælet, da han tirsdag åbnede Folketinget med sin åbningstale. 65 milliarder kroner rigere skal Danmark være i 2025, hvis det står til regeringen. En stor del af den vækst og fremgang skal sikres gennem en styrkelse af vores samhandel, sagde statsministeren blandt andet.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at Danmark har haft stor fordel af international handel, og det skal fortsætte, og den udmelding glæder ITD’s politiske chef, Karen Roiy.

- Statsministeren sender med sin åbningstale et klart signal om, hvor vigtig den danske samhandel er for dansk fremgang. Heri spiller Transport-Danmark naturligt en vigtig rolle. Jeg opfatter statsministerens budskab som en anerkendelse og en retningsangiver til de mange transport- og logistikvirksomheder, der dagligt er med til at holde Danmark kørende, om at fortsætte deres arbejde, siger Karen Roiy.

Statsministeren kom også i sin tale ind på, at Danmark har en stærk interesse i at samarbejde med omverdenen i stedet for at bygge mure op. Ellers risikerer Danmark at spærre sig selv inde. For det kan vi ifølge Lars Løkke Rasmussen ikke leve af. Konklusionen er, at vi skal værne om det europæiske samarbejde, og at fastholdelsen for et frit indre marked er vigtigt for fortsat fremgang for Danmark.

- Lars Løkke Rasmussens udmeldinger om styrkelsen af EU’s ydre grænser ligger helt i tråd med ITD’s politiske linje. Et frit indre marked uden nationale grænsehindringer er vejen frem for vejgodstransporten. Det skaber arbejdspladser til Danmark, velstand og optimale forhold for vores sektor, siger Karen Roiy.

Statsministeren kom i sin tale også inden om vigtige emner som arbejdskraftmangel og digitalisering af Danmark og belyste derved de åbenlyse udfordringer, vi står over for, hvis vi skal sikre et stærkere Danmark.

- Digitalisering og arbejdskraft er jo netop to emner, som har været gennemgående på vores netop overståede medlemsmøder rundt om i landet. Det er meget vigtigt, at regeringen har fokus på disse to områder, som er afgørende for, at vi fortsat kan holde dampen oppe og sikre, at vi kan levere de transporter, der efterspørges ude i markedet, siger Karen Roiy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094