23948sdkhjf

Bertel Haarders kanon skal lades med søfart

Danmarks Rederiforening indstiller søfarten til Bertel Haarders Danmarkskanon
Om få uger sender kulturminister Bertel Haarder danskerne til digital folkeafstemning, når der skal stemmes om forslagene til Danmarkskanonen. Her skal der tages stilling til de værdier, traditioner og kulturelle kendetegn ved Danmark, som er spillet ind til Kulturministeriet siden sommerferien.

Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, foreslår, at dansk søfart får en plads blandt de udvalgte forslag i den endelige Danmarkskanon.

- Søfarten sikrer såvel i dag som i fremtiden vækst, velstand og velfærd til det danske samfund. Vores tætte relation til havet har formet os som nation, som folk og som fællesskab. Derfor er der ingen tvivl om, at søfarten bør være med i en Danmarkskanon, siger Anne H. Steffensen.

Danmarks Rederiforening støtter ministerens ambition om, at Danmarkskanonen kan være med til at give et bud på de særlige danske værdier.

- Vi bør have en løbende debat om danskernes kulturelle bevidsthed. Derfor er det rigtigt set af ministeren at trække på kanonformatet, som vi foreslår får et maritimt aftryk, siger Anne H. Steffensen.

Fristen for indsendelse af forslag udløber den 1. november. Herefter vil en række faglige eksperter vælge de forslag, der skal indgå i en bruttoliste over forslag, som så kommer til afstemning blandt befolkningen på danmarkskanon.dk. Vinderforslagene vil blive afsløret til december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094