23948sdkhjf

Færre danske breve koster PostNord millioner

PostNord kommer ud af tredje kvartal med et underskud på omkring 75 millioner kroner
Der sendes færre breve i Danmark. Det betyder ikke kun mindre arbejde til postbudene. Det gør også ondt i regnskabet hos PostNord, der ejer Post Danmark.

Det er en af konklusionerne fra selskabets regnskab for tredje kvartal.

Selskabet har mellem juli og september tabt 101 millioner svenske kroner - svarende til omkring 75 millioner danske kroner.

En af hovedårsagerne er, at der i Danmark er blevet sendt 17 procent færre breve i perioden. PostNord Danmark står for et driftsunderskud på 209 millioner svenske - svarende til 157 millioner danske kroner.

- Nedgangen skyldes især dårligere resultater i Danmark og Sverige som følge af faldet i brevmængder, hvor der ikke fuldt ud er sket tilpasning på omkostningssiden, siger administrerende direktør Håkan Ericsson.

Mængden af breve, der bliver sendt i Danmark, er faldet støt siden slutningen af sidste år. Det er særligt mængden af A-post, der gør ondt på PostNords regnskab.

Her blev der sendt omkring 50 millioner breve i de tre sidste måneder af 2015.

Fra juli til september i år var antallet af breve nede på 20 millioner. Fra 1. juli blev A-brevet afskaffet og erstattet med den nye tjeneste Quickbrev.

Den faldende brevmængde har kostet flere hundrede stillinger. Så sent som september blev 770 ansatte afskediget fra Post Danmark.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097