23948sdkhjf

DSV mæsker sig i nye omsætningskroner

Den store transportkoncern DSV har succes med milliardopkøbet af konkurrencen UTi. Det giver kroner i kassen
Transportkoncernen DSV, der holder til ved Hedehusene vest for København, er stadig specialister i at købe sig større.

Den evne viser sig endnu en gang i tredje kvartal, hvor opkøbet af amerikanske UTi giver pote.

UTi kostede DSV markante 9,5 milliarder kroner og kom ind i koncernen i starten af 2016.

Siden da har DSV igen vist sin evne til at overtage selskaber og gøre dem effektive og overskudsgivende. Dermed kan koncernen vise en pæn vækst i et marked, der ikke bugner af vækst.

- Vi holder momentum i UTi-integrationsarbejdet, og alle tre divisioner har præsteret solid fremgang, skriver administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i regnskabet.

- Udviklingen i tredje kvartal er endnu et bevis på det hårde arbejde, der lægges overalt i organisationen for at skabe gode resultater.

Integrationen af UTi er forløbet så godt, at DSV kan opjustere sine forventninger til hele året. Koncernen ser nu et driftsresultat på 3,4-3,5 milliarder kroner mod tidligere 3,3-3,5 milliarder kroner.

- Justeringen af forventet resultat af primær drift før særlige poster skal primært ses i lyset af den fortsatte fremdrift af integrationen af UTi, skriver DSV.

Årets første ni måneder bød på en omsætning i DSV på 50,1 milliarder kroner og et resultat på 1,8 milliarder kroner.

Til sammenligning omsatte DSV i samme periode 2015 for 38,3 milliarder kroner og fik et resultat på 1,6 milliarder kroner.

Opkøbet af UTi har specielt øget omsætningen i DSV's division for sø- og lufttransport, der med en omsætning på nu 23,8 milliarder kroner står for 46 procent af forretningen DSV.

Dermed er den klassiske forretning inden for lastbiltransport forvist til andenpladsen med en andel på 41 procent.

Divisionen Solutions, der dækker over DSV's forretning inden for lagerløsninger, omsatte for 6,9 milliarder kroner i de første ni måneder af 2016.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125