23948sdkhjf

Voksne skal også lære om lastbiler

FN-ansatte i København var glade for besøg af ITDs lastbilkaravane.
Udstyret med varmt tøj, gule refleksveste og informationsflyers på engelsk var ITD’s sikkerhedskampagne for skolebørn, ”lastbilkaravanen”, forleden forvandlet en trafikkampagne for voksne - ”The Truck Caravan.”

Det var FN, der inviterede lastbilkaravanen forbi for at oplyse sine 1.800 ansatte om lastbiler, sikkerhed i trafikken og cykelkultur.

- Bæredygtighed er grundstenen i FN’s nye verdensmål. Derfor gør vi en hel del for at opfordre vores ansatte til at tænke bæredygtig adfærd ind i deres dagligdag, siger Grete Faremo, der er executive director for FN’s kontor for projektledelse UNOPS, som har hovedkvarter i København.

- Vi har cirka 650 cykelparkeringspladser i FN Byen. Vi opfordrer medarbejderne til at tage cyklen til og fra arbejde. Der er 104 nationaliteter repræsenteret i FN Byen og derfor stor forskel på, hvor meget erfaring de har med at cykle i en storby som København. Jeg er glad for, at lastbilkaravanen og cyklistforbundet lagde vejen forbi, så vi kan blive klogere både på trafiksikkerhed og på cyklismens mange og bæredygtige goder,

Ansatte også glade

Også de ansatte i FN var glade for besøget. For mange af dem var det første gang, de var oppe i førerhuset på en lastbil.

- Jeg synes, det er utroligt godt, at vi kan opleve lastbilerne og med vores egne øjne se, hvor det er bedst at placere sig i forhold til de store biler, siger Shahnoza Nutfieva, Senior Finance, UNHCR.

- At kampagnen besøger skolerne og de mindre børn er bare endnu bedre, for de skal virkelig være godt rustet til at køre i trafikken.

Blev klogere på trafik

Mange fik sig en wow-oplevelse og blev klogere på, hvordan de bedst placerer sig i trafikken i forhold til en lastbil. Den kritiske zone rundt om højre forhjul var synliggjort med røde måtter, så de ansatte også kunne få et visuelt indtryk med hjem.

- Trafiksikkerhed, omstilling og bæredygtig transport er utroligt vigtigt for mig, og jeg er glad for at se, at FN er med til at sætte fokus på de bløde og hårde trafikanter, siger Mette Annelie Rasmussen, særlig rådgiver for UNEP DTU Partnership.

Samme budskaber

Selv om Lastbilkaravanen i går havde en anden målgruppe end tidligere, så er de samme budskaber gældende for voksne, siger Malene Vitus, der står for ITD’s lastbilkaravane. Vi har tre hovedregler, hvad enten man er barn eller voksen.

1. Man skal gøre sig synlig i trafikken ved for eksempel at bære refleks.
2. Man skal holde sig minimum to meter væk fra lastbilens højre forhjul i et kryds.
3. Man skal holde sig bag lastbilen.

Malene Vitus understreger, at lastbilkaravanen er hele transportbranchens kampagne. Derfor glæder det hende, at FN har inviteret lastbilkaravanen forbi.

Bag lastbilkaravanens arrangement i FNB-Byen står ITD, Volvo Trucks Danmark, Cyklistforbundet og H.P. Therkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094