23948sdkhjf

Vognmænd henter inspiration i Europa

Kjøbenhavns Vognmandslaug: - Både i København og Berlin kæmper vi med de samme problener.

Social dumping og problemerne ved at få unge til at vælge en karriere i transport er de samme, uanset om man er i København eller Berlin.

Det var en af de erfaringer, som bestyrelsen i Kjøbenhavns Vognmandslaug fik, da den besøgte søsterorganisationen Landesverband des Berliner und Brandenburger Verkehrsgewerbes.

- Vi forventede ikke at få forkromede og let brugbare løsninger med hjem, men vi fik fornuftig inspiration til at arbejde videre med disse to helt store problemer på længere sigt, fortæller Laugets direktør Anders Due.

Lauget mener selv at have et stort udbytte af inspirationsture til europæiske hovedstæder. Lauget har tidligere besøgt Wien og Paris, hvor de fik at vide, hvordan erhvervets "enfant terrible" Kim Johansen har været i stand til at skabe en stor international transportvirksomhed med hovedsæde i den franske hovedstad.

Forretningsmæssigt lever han godt uden for Jantelovens skygger.

- Vi vil ikke se passivt den udvikling, der præger det europæiske transporterhverv, hverken i forhold til at hjælpe vores medlemmer eller til DTL, som i tidens løb også har fået et par brugbare råd fra Lauget.

- Det er vigtigt at finde ud af, hvad der sker på den anden side af Valby Bakke. Transporterhvervet bliver mere og mere europæisk, og tendenserne i den udvikling forsøger vi med vore studieture at tage ved lære af, slutter direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109