23948sdkhjf

Faldskærm og Volvo i usædvanligt parløb

VIDEO: I den seneste livetest trækker en Volvo FH en paraglider op ad et bjergpas i Kroatien i et præcisionsstunt, der aldrig er prøvet før

Volvo Trucks er tilbage med endnu en spektakulær livetest, hvor en Volvo FH-lastvogn trækker en paraglider op ad en stejl bjergvej og gennem den snævre åbning under en bro. Det kræver kørsel med en meget høj grad af præcision ved en konstant marchhastighed og giver ikke plads til fejl.

Testen blev udført for at demonstrere de fantastiske køreegenskaber og den høje ydelse, som fås med Volvo Trucks' unikke drivline.

- For at få en god brændstofeffektivitet er det vigtigt med kørsel i højt gear og et glidende gearskifte. I-Shift med dobbeltkobling giver en smidig kørsel, samtidig med at der køres i højt gear med et lavt omdrejningstal, fortæller Staffan Wendeberg, produktchef for FH og fjerntransport hos Volvo Trucks.

Intet tab af moment

Den unikke gearkasse har desuden en vigtig betydning for produktiviteten. I-Shift med dobbeltkobling giver gearskift med powershifting, der sikrer, at lastvognen ikke taber moment, når der skiftes gear under vanskelige forhold.

- "The Flying Passenger" illustrerer på en meget konkret og visuel måde, hvad Volvo Trucks' ydelse og køreegenskaber handler om, siger Claes Nilsson, administrerende direktør for Volvo Trucks.

"The Flying Passenger" er det seneste skud på stammen i Volvo Trucks' serie af livetest. Tidligere globale successer omfatter "The Epic Split", "The Hamster Stunt" og "Look Who's Driving". Alt i alt er serien af livetests blevet set mere end 100 millioner gange på YouTube.

Om denne test:

– Testen blev filmet over flere dage i Kroatien.

– Den lastvogn, der blev brugt i testen, er en Volvo FH 540 udstyret med den opdaterede D13-motor og I-Shift-gearkasse med dobbeltkobling.

– Chaufføren i "The Flying Passenger" er Louise Marriott fra New Zealand.

– Paraglideren i "The Flying Passenger" er Guillaume Galvani fra Frankrig.

– Dette stunt er verdens første stunt med en lastvogn og en paraglider. Det er også første gang nogensinde, at en lastvogn har trukket en paraglider gennem en tunnel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094