23948sdkhjf

100.000 tons salt til Aalborg Havn

Akzo Nobel Salt har valgt Aalborg Havn som samarbejdspartner for distribution af vejsalt til det meste af Danmark.
Store, hvide bjerge af mellem 5.000 og 20.000 tons vejsalt vil gennem vinteren blive losset på Aalborg Havn.

Aalborg Havn har netop lavet en aftale med den nederlandske virksomhed Akzo Nobel Salt om at være distributionscentrum for gigantiske mængder vejsalt henover vinteren.

Saltfirmaet har adresse i Mariager, hvor virksomheden udvinder salt fra en salthorst, men denne vinter er det nødvendigt at importere for at fylde lagrene af vejsalt op.

- Hvor meget vi importerer afhænger naturligvis af, hvor hård vinteren bliver, men vi regner med 70.000–100.000 tons, der går over kajen i Aalborg, siger Kim Holleufer, salgschef i Akzo Nobel Salt.

Ikke dybt nok i Mariager
Akzo Nobel Salt har sin egen havn i Mariager, men her er der ikke dybt nok til at sejle ind med skibene, der kan have fra 5.000 til 20.000 tons vejsalt med i lasten på en gang.

- Så dybden er naturligvis hovedårsagen til, at vi har lavet et samarbejde med Aalborg Havn, men derudover tilbydes der også god service, og der er gode faciliteter i forhold til kraner. Slutteligt har vi mange kunder her i Nordjylland, siger Kim Holleufer.

Efter losning på Aalborg Havn vil vejsaltet via lastbiler blive distribueret ud til kunder i hele Jylland og på Fyn eller blive kørt til lageret i Mariager. Op til 4.000 tons vil blive kørt ud i landet fra Aalborg Havn på dage, hvor et skib med vejsalt anløber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141