23948sdkhjf

Fra kontanthjælp til succes

Unge kontanthjælpsmodtagere skal forvandles til dygtige medarbejdere i transportvirksomhederne.

For nogle unge kontanthjælpsmodtagere kan det være en udfordring at leve op til arbejdsmarkedets spilleregler og for eksempel møde frem hver dag – og at møde frem til tiden.

Et nyt projekt, ”Unge på toppen,” som går i gang til årsskiftet, skal være med til at få 20 unge aktiveret på en måde, så de får opbygget deres selvtillid og bliver i stand til at kunne bestride et job med succes eller gennemføre en uddannelse med succes.

Projektet strækker sig over et halvt år. Det inddrager 20 unge kontanthjælpsmodtagere, der skal gennem et forløb med kost, fysisk træning, cykeltræning, personlig udvikling og virksomhedspraktik i en transport- og logistikvirksomhed.

Projektet slutter med, at de unge cykler fra Padborg til Alpe d’Huez i Frankrig, og at de derefter fortsætter i enten job eller uddannelse.

ITD og Aabenraa Kommune

Konceptet er sammensat af transport- og logistikbranchens organisation ITD i samarbejde med Aabenraa Kommune. Desuden medvirker en række virksomheder i projektet.

- Transport- og logistikbranchen yder i dag et væsentligt bidrag til Danmarks økonomi og vækst. Det vil vi gerne blive ved med, men vi kan se, at branchen inden for få år mangler kvalificerede medarbejdere, siger Jo Madsen, der er HR-chef i ITD.

- Med projekt ”Unge på toppen” håber vi på, at vi kan hjælpe unge til et job og rekruttere hænder til branchen. Det er en ”win-win” situation for alle, så vi sammen kan blive ved med at holde Danmark kørende, siger hun.

Færre på kontanthjælp

Hos Aabenraa Kommune er projektet en indsats i investeringsstrategien KIK, ifølge hvilken antallet af kontanthjælpsmodtagere over tre år skal halveres. Byrådet vedtog en investeringsstrategi i 2015 og afsatte 68 millioner kroner til at føre den ud i livet.

- Vi har store forventninger til dette projekt, siger Aabenraa Kommunes jobcenterchef, Henrik Kærgaard.

- Vi indgår aftaler med en række virksomheder på forhånd om at tage de unge i virksomhedspraktik. Det er afgørende for, at vi kan få en høj succesrate.

- Det fællesskab, vi som kommune, virksomheder og brancheorganisation skaber om at give disse unge en chance for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, er afgørende for, at de kan finde det gode liv i deres egne tilværelser, pointerer Henrik Kærgaard.

Projektet er budgetteret til at koste 1,2 millioner kroner afhængigt af, hvor mange unge der gennemfører. Aabenraa Kommune betaler den ene halvdel, mens virksomhederne, ITD og FDE Fonden betaler den anden halvdel.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094